Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: The Prom, Giving Voice, Archer, The Wilds en meer

  •  
10-12-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
The Wilds
Vanaf komende donderdag kun je bij Videoland kijken naar het Britse drama Temple met Carice van Houten.
The Mess You Leave Behind (vrijdag 11/12, Netflix) Spaanse thrillerserie over een docente die aan de slag gaat op een nieuwe middelbare school. Ze wordt echter achtervolgd door een sterfgeval en vreest voor haar leven.
Canvas (vrijdag 11/12, Netflix) Animatiefilm voor de hele familie over een grootvader die worstelt om zijn passie voor het schilderen terug te vinden. Een hartverscheurend verlies zorgt weer voor inspiratie. Lees de recensie.
Giving Voice (vrijdag 11/12, Netflix) Documentaire over een competitie rond de monologen van de beroemde toneelschrijver August Wilson (Fences). Met bijdragen van Fences-acteurs Denzel Washington en Viola Davis.
Archer S11 (vrijdag 11/12, Netflix) Komische animatieserie rond spion Sterling Archer, die na drie jaar weer uit zijn coma is ontwaakt. Hij wil zijn werk als geheim agent gaan hervatten, maar inmiddels is er veel veranderd.
The Prom (vrijdag 11/12, Netflix) Komische musical van Ryan Murphy (Pose), over een stel uitgerangeerde Broadway-acteurs (met Meryl Streep en Nicole Kidman) die doen alsof ze een tiener willen helpen. Lees de recensie.
The Wilds (vrijdag 11/12, Amazon Prime Video) Tienerdrama in de stijl van Lost, over een aantal jonge vrouwen die na een vliegtuigcrash stranden op een verlaten eiland waar ze samen trachten te overleven. Bekijk de trailer.
I’m Your Woman (vrijdag 11/12, Amazon Prime Video) Misdaadfilm over een huisvrouw (Rachel Brosnahan uit The Marvelous Mrs. Maisel) die op de vlucht slaat voor de collega’s van haar criminele man. Bekijk de trailer.
High School Musical: The Musical: The Holiday Special (vrijdag 11/12, Disney+) Special waarin de cast van de High School Musical-serie samenkomt om kerst te vieren. Ook met een korte vooruitblik op het tweede seizoen.
Safety (vrijdag 11/12, Disney+) Dramafilm geïnspireerd door het leven van rugbyspeler Ray McElrathbey (Jay Reeves), die in zijn studententijd furore maakt op het veld en tegelijkertijd zorgt voor zijn jonge broertje Fahmarr.
Wolfwalkers (vrijdag 11/12, Apple TV+) Animatiefilm waarin de jonge Robyn buiten de muren van haar vestiging treedt en daar kennismaakt met een mysterieus leeftijdsgenootje die met wolven kan praten. Lees de recensie.
Start-Up (zondag 13/12, Netflix) Dramaserie die zich afspeelt in de tech-wereld van Zuid-Korea. In een sector met veel concurrentie proberen jonge ondernemers hun dromen op het gebied van carrière en liefde te realiseren.
Tiny Pretty Things (maandag 14/12, Netflix) Dramaserie omschreven als een soort kruising tussen Black Swan en Pretty Little Liars, over een zeer competitieve balletschool in Chicago waar verraad en leugens hoogtij vieren.
A California Christmas (maandag 14/12, Netflix) Komische kerstfilm waarin een erg rijke charmeur zich voordoet als een boerenknecht, in de hoop een boerin ervan te overtuigen haar land voor de kerst aan hem te verkopen.
Song Exploder S02 (dinsdag 15/12, Netflix) Documentaireserie waarin artiesten vertellen hoe hun allergrootste hits tot stand zijn gekomen. Met bijdragen van The Killers, Dua Lipa, Nine Inch Nails en Natalia Lafourcade.
Vir Das: Outside In – The Lockdown Special (woensdag 16/12, Netflix) Komische special van de uit India afkomstige Vir Das, die tijdens de lockdown vanuit zijn eigen huis een online show geeft en met fans in gesprek gaat.
How to Ruin Christmas: The Wedding (woensdag 16/12, Netflix) Komische film uit Zuid-Afrika, waarin Tumi de perfecte kerstbruiloft van haar zuster verpest. Ze moet haar fout weer goed zien te maken voordat het te laat is.
Break It All: The History of Rock in Latin-America (woensdag 16/12, Netflix) Miniserie over de kroniek van de Latijns-Amerikaanse rockmuziek die gemaakt werd tijdens de rampen, dictaturen en protesten van de jaren vijftig.
Anitta: Made in Honorio (woensdag 16/12, Netflix) Documentaire waarin de Braziliaanse zangeres Anitta vertelt over haar roem, haar gezin en haar werkethos, en zo de vrouw achter de muziek aan haar publiek wil laten zien.
The Ripper (woensdag 16/12, Netflix) Documentaireserie over de Yorkshire Ripper, die in de jaren zeventig en tachtig verschillende vrouwen verminkte en vermoordde. De politie heeft dan geen idee van zijn werkelijke identiteit.
Run On (woensdag 16/12, Netflix) Romantische dramaserie uit Korea waarin een hardloper zijn hele leven voor zichzelf heeft uitgestippeld. Maar als hij een bijzondere vrouw ontmoet besluit hij toch maar zijn hart te volgen.
Breeders (woensdag 16/12, Ziggo Movies & Series) Komische dramaserie over een koppel (met Martin Freeman) dat regelmatig in de stress schiet door hun kinderen. Freeman is ook een van de bedenkers. Bekijk de trailer.
The Expanse S05 (woensdag 16/12, Amazon Prime Video) Sciencefictionserie waarin de mensheid andere planeten heeft gekoloniseerd en we onder meer de crew van het ruimteschip de Rocinante volgen. Bekijk de trailer.
Temple (donderdag 17/12, Videoland) Britse dramaserie over een wanhopige chirurg (Mark Strong) die een illegale kliniek runt in een verlaten metrostation. Carice van Houten speelt een van zijn handlangers. Bekijk de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief