Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Heartbreak High, Black Beauty, Des en veel meer

  •  
26-11-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Heartbreak High
Vanaf dinsdag kun je op Netflix kijken naar het eerste deel van het tiende seizoen van The Walking Dead.
Virgin River S02 (vrijdag 27/11, Netflix) Romantische dramaserie waarin een verpleegster het hectische Los Angeles verruilt voor een slaperig dorpje, waar het toch niet zo rustig blijkt als aanvankelijk gedacht. Lees de recensie.
Over Christmas (vrijdag 27/11, Netflix) Tragikomische dramaserie uit Duitsland, over een aan lager wal geraakte muzikant die voor de feestdagen huiswaarts keert. Hij komt daar voor een aantal niet leuke verrassingen te staan.
Sugar Rush Christmas S02 (vrijdag 27/11, Netflix) Het competitieve bakprogramma Sugar Rush, waarin deelnemers de meest zoete lekkernijen moeten voorbereiden, komt net als vorig jaar op de proppen met kerstafleveringen.
Heartbreak High (vrijdag 27/11, Netflix) In de jaren negentig enorm populair tienerdrama over middelbare scholieren in het Australische Sydney. Kreeg veel lof voor de manier waarop taboes werden aangekaart. Lees hier meer.
The Call (vrijdag 27/11, Netflix) Koreaanse misdaadfilm waarin een seriemoordenares belt met een vrouw in hetzelfde huis, maar met een tijdsverschil van twintig jaar. De moordenares probeert zo haar eigen lot te veranderen.
Don’t Listen (vrijdag 27/11, Netflix) Spaanse horrorfilm waarin een man een huis waar een tragische gebeurtenis plaatsvond aan het opknappen is. Na een erg spookachtige roep om hulp schakelt hij een paranormale expert in.
The Beast (vrijdag 27/11, Netflix) Italiaanse actiefilm waarin een labiele veteraan op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter. Tijdens zijn speurtocht laat hij een spoor van geweld achter en komt hij ook zelf in de problemen.
Dance Dreams: Hot Chocolat Nutcracker (vrijdag 27/11, Netflix) Documentaire over de carrière van danseres en actrice Debbie Allen (Fame), waarbij ze haar studenten voorbereidt op de opvoering van een voorstelling.
The Fabulous Lives of Bollywood Wives (vrijdag 27/11, Netflix) Realityserie uit India over vier uitbundige dames in de hoogste kringen van Bollywood. Ze gaan op zoek naar een balans tussen carrière, gezin en vriendschap.
Des (vrijdag 27/11, NPO Plus) Waargebeurde miniserie met David Tennant (Broadchurch) als de Schotse seriemoordenaar Dennis Nilsen. Hij wordt na zijn arrestatie verhoord over zijn gepleegde moorden. Bekijk de trailer.
Black Beauty (vrijdag 27/11, Disney) Losse tv-bewerking van het beroemde boek van Anna Sewell, over een tiener (Mackenzie Foy) die een speciale band opbouwt met een paard (stem van Kate Winslet). Bekijk de trailer.
The Uncanny Counter (zaterdag 28/11, Netflix) Koreaanse fantasyserie over buitenaardse demonenjagers die zich op aarde voordoen als houders van een restaurant, maar ondertussen kwade krachten proberen te vangen.
The Sandhamn Murders S04 (zaterdag 28/11, NPO 3) Zweeds misdaaddrama geschreven door onder anderen Hans Rosenfeldt (The Bridge), dat zich afspeelt op een eilandje voor de kust van Stockholm. Bekijk de trailer.
Finding Agnes (maandag 30/11, Netflix) Filipijnse dramafilm over een volwassen man die ooit door zijn moeder in de steek werd gelaten. Hij traceert haar stappen en maakt in Marokko kennis met haar geadopteerde dochter.
Sanditon (maandag 30/11, NPO 2) Kostuumdrama van Andrew Davies (Vanity Fair) dat werd gebaseerd op een onafgemaakte roman van Jane Austen, over de curieuze inwoners van de badplaats Sanditon. Lees de recensie.
The Guilty (maandag 30/11, NPO 3) Deense thrillerfilm over een uit zijn functie ontheven agent die telefoontjes bij de alarmcentrale af moet handelen. Hij wordt gebeld door een vrouw die ontvoerd lijkt te zijn. Bekijk de trailer.
The Walking Dead S10 (dinsdag 01/12, Netflix) Na eerder uitstel moeten de eerste zestien afleveringen van het tiende seizoen nu alsnog op Netflix verschijnen. Op 1 maart starten de laatste afleveringen op Fox. Lees hier meer.
The Holiday Movies That Made Us (dinsdag 01/12, Netflix) Documentaireserie over de totstandkoming van twee populaire kerstfilms: Elf met Will Ferrell en het door Tim Burton geproduceerde Nightmare Before Christmas.
Alien Worlds (woensdag 02/12, Netflix) Documentaireserie waarin men een beeld schetst van mogelijke levensvormen op andere planeten, door onze eigen kennis en wetenschappen toe te passen op de rest van de Melkweg.
Fierce (woensdag 02/12, Netflix) Poolse tienerfilm over een begaafde jonge zangeres die met succes meedoet aan een talentenjacht. Haar ware doel is echter het winnen van de liefde van haar vader die deel uitmaakt van de jury.
Ari Eldjarn: Pardon my Icelandic (woensdag 02/12, Netflix) Engelstalige stand-up special van de IJslandse komiek Ari Eldjarn, die hier onder meer de draak steekt met de rivaliteit met Scandinavië en het grillen van peuters.
Hazel Brugger: Tropical (woensdag 02/12, Netflix) Duitstalige stand-up special van Hazel Brugger, die op erg luchtige wijze haar mening geeft over ongehoorzame ganzen, spraakzame gynaecologen, bankleningen en meer.
Break (donderdag 03/12, Netflix) Muzikale komediefilm uit Frankrijk, waarin Lucie zich na een ernstig ongeluk opnieuw probeert uit te vinden als danseres. Ze ontmoet Vincent, een erg getalenteerde maar onzekere B-boy.
Private Lives (donderdag 03/12, Netflix) Thrillerserie uit Korea over een wereld waar niets meer privé kan worden gehouden. Een stel oplichters ontdekken een duister spionagecomplot van de overheid en een groot bedrijf.
Do Do Sol Sol La La Sol (donderdag 03/12, Netflix) Romantische komedieserie uit Korea over een pianiste die alles kwijt is geraakt. Glinsterende sterretjes leiden haar naar een klein dorpje waar ze een nieuw thuis vindt.
Just Another Christmas (donderdag 03/12, Netflix) Braziliaanse komediefilm in de stijl van Groundhog Day: een man met een hekel aan de feestdagen blijft de kerst herbeleven en komt vervolgens tot nieuwe inzichten.
The Gloaming (donderdag 03/12, Ziggo) Australische thrillerserie met Ewen Leslie (The Cry) en Emma Booth (Glitch) als agenten die samen de moord op een nog onbekende vrouw moeten zien op te lossen. Bekijk de trailer.
Mr. Mercedes S03 (donderdag 03/12, Ziggo) Misdaadserie van David E. Kelley, gebaseerd op de boekenreeks van Stephen King. Brendan Gleeson geeft gestalte aan de gepensioneerde agent Bill Hodges. Bekijk de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief