Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Black Knight, The Tower, Riches, Blue Lights en meer

  •  
11-05-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1140 keer bekeken
  •  
BlueLights2

Verder is het Britse ziekenhuisdrama Maternal met Parminder Nagra (Bend It Like Beckham) vanaf donderdag online te volgen op NPO Start.

Foto credit: BBC / Gallagher Films / Two Cities Television

Black Knight (vrijdag 12/05, Netflix) Dystopische thrillerserie uit Zuid-Korea waarin het land een vervuilde woestenij is geworden. Een man gaat als een zogeheten ‘Black Knight’ de strijd aan met de machthebbers. Lees de recensie.

The Mother (vrijdag 12/05, Netflix) Actiefilm met Jennifer Lopez als een vrouw die ooit als huurmoordenaar werkte maar nu onder de radar in Alaska leeft. Ze moet terug in actie komen als haar dochter bedreigd wordt. Lees de recensie.

Mulligan (vrijdag 12/05, Netflix) Animatieserie van de makers van 30 Rock en Unbreakable Kimmy Schmidt, waarin onze planeet verwoest wordt door buitenaardse wezens. Een groep overlevenden bouwt alles opnieuw op. Lees de recensie.

Queer Eye S07 (vrijdag 12/05, Netflix) Feelgood-realityshow waarin de Fabulous Five, elk van de mannen heeft daarbij zijn eigen specialiteit, weer verschillende (ongelukkige) mensen helpen een positieve draai aan hun leven te geven.

The Tower (vrijdag 12/05, België Een) Britse misdaadserie over een rechercheur (Gemma Whelan) die een schokkende zaak onderzoekt: een agent en een jonge immigrant zijn van een flatgebouw naar beneden gestort. Lees de recensie.

A Town Called Malice (vrijdag 12/05, SkyShowtime) Britse dramaserie over een criminele familie (met onder meer Jason Flemyng en Martha Plimpton) die het gure Londen verlaat en zich vestigt in het zonnige Spanje. Bekijk de trailer.

Air (vrijdag 12/05, Amazon Prime Video) Recente bioscoopfilm van (en met) Ben Affleck en Matt Damon, over de totstandkoming van de Air Jordan-basketbalschoen en de zakendeal die er destijds mee gepaard ging. Lees de recensie.

City on Fire (vrijdag 12/05, Apple TV+) Misdaadserie van de makers van Gossip Girl, over de moord op een studente in Central Park. Het misdrijf blijkt gelinkt aan lokale gevallen van brandstichting, de muziekscene en een rijke familie.

Still: A Michael J. Fox Movie (vrijdag 12/05, Apple TV+) Documentaire over het leven van Michael J. Fox: de acteur uit Back to the Future en Spin City probeert immer positief te blijven in zijn strijd tegen de ziekte van Parkinson.

The Sandhamn Murders S05 (zaterdag 13/05, NPO 3) Misdaaddrama dat zich afspeelt op een eiland bij Stockholm. In de première wil een inbreker zijn informatie over een verdwenen vrouw alleen maar met Nora delen. Bekijk de trailer.

Riches (zondag 14/05, NPO 3) Britse dramaserie over de nasleep van de dood van een rijke zakenman: familieleden afkomstig uit zijn beide huwelijken belanden vervolgens in een harde strijd om de erfenis van zijn fortuin. Lees hier meer.

Blue Lights (zondag 14/05, BBC First) Politieserie over beginnende agenten in Belfast. Sian Brooke is te zien als de 40-jarige moeder Grace Ellis, die haar baan als sociaal werker heeft ingeruild voor een baan bij de politie. Lees de recensie.

Nr. 10 (maandag 15/05, NPO 3) Zwartkomische thrillerfilm van Alex van Warmerdam (Borgman) over een man (Tom de Wispelaere) die ooit als kind werd gevonden in de Duitse bossen en zijn afkomst niet kent. Bekijk de trailer.

Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me (dinsdag 16/05, Netflix) Documentaire over het leven en de carrière van model, actrice en media-persoonlijkheid Anna Nicole Smith, die in 2007 op tragische wijze overleed na een overdosis.

Roomies (dinsdag 16/05, Canvas) Belgische coming-of-age-serie over twee jonge lesbiennes (met onder meer Ahlaam Teghadouini uit Sihame) die tijdens het laatste jaar van hun studie een appartement in Brussel delen. Lees de recensie.

Doctor Cha (woensdag 17/05, Netflix) Dramaserie uit Zuid-Korea over een huisvrouw die twintig jaar geleden haar beroep in de medische wereld vaarwel zei, maar nu weer terugkeert en daarbij opnieuw haar draai moet zien te vinden.

Rythm + Flow France S02 (woensdag 17/05, Netflix) Muzikale realityshow waarin gezocht wordt naar muzikale talenten binnen de hiphop. De deelnemers rappen, freestylen en battlen zich een weg naar een geldprijs van 100.000 euro.

Faithfully Yours (woensdag 17/05, Netflix) Thrillerfilm met Bracha van Doesburgh en Elise Schaap als vrouwen die elkaar als alibi gebruiken om vreemd te gaan, maar in de problemen raken als een van hen verdwijnt. Bekijk de trailer.

Fanfik (woensdag 17/05, Netflix) Poolse coming-of-age-film uit het LGBTQ-subgenre, over twee middelbare scholieren die een intense band vormen terwijl ze hun ware zelf proberen te ontdekken en uit te dragen naar de buitenwereld.

Working: What We Do All Day (woensdag 17/05, Netflix) Documentaire die geproduceerd werd door Barack Obama, over hoe Amerikanen hun werk ervaren: voor sommigen is het enkel een financiële kwestie, voor anderen hun roeping.

McGregor Forever (woensdag 17/05, Netflix) Documentaire over de Ierse MMA-vechter Connor McGregor, die zich binnen de sport populair maakte door zijn kunsten in de ring en zijn beledigende grootspraak naar tegenstanders toe.

Angel City (woensdag 17/05, HBO Max) Driedelige documentaire over Angel City FC, een voetbalteam dat actief is in de National Women's Soccer League. Actrice Natalie Portman is een van de wereldberoemde eigenaren van de club.

High Desert (woensdag 17/05, Apple TV+) Komische misdaadserie met Patricia Arquette (Medium) als een vrouw uit een woestijndorpje die na de dood van haar moeder haar leven omgooit en aan de slag wil gaan als privédetective.

XO, Kitty (donderdag 18/05, Netflix) Coming-of-age-serie die dient als spin-off van de To All the Boys-films. Anna Cathcart keert terug als Lara Jean’s jongere zusje Kitty, die afreist naar haar vriendje in Zuid-Korea. Bekijk de trailer.

Maternal (donderdag 18/05, NPO Start) Brits ziekenhuisdrama dat enkel online te volgen is, over drie vrouwelijke artsen die onlangs moeder zijn geworden en nu vlak na de pandemie hun werk weer opnieuw oppakken. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief