Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Band of Brothers, Flikken Rotterdam, Poker Face en meer

  •  
14-09-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1563 keer bekeken
  •  
poker-face_PjX9MY

© Peacock / MRC Television

Daarnaast gaat komende maandag het vijfde seizoen van het dystopische drama The Handmaid's Tale van start op televisie bij Fox.

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

Band of Brothers (vrijdag 15/09, Netflix) Oorlogsdrama van producenten Tom Hanks en Steven Spielberg (Saving Private Ryan), over een Amerikaanse legereenheid die in Europa vecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lees de recensie.

The Pacific (vrijdag 15/09, Netflix) Opvolger van Band of Brothers, opnieuw afkomstig van Tom Hanks en Steven Spielberg. De miniserie volgt een aantal soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog gestationeerd zijn in Azië. Lees de recensie.

En Conde (vrijdag 15/09, Netflix) Satirische horrorfilm van regisseur Pablo Larraín (Jackie, Spencer) waarin de Chileense dictator Augusto Pinochet verbeeld wordt als een 250 jaar oude vampier die besluit alsnog te gaan sterven. Lees de recensie.

Love at First Sight (vrijdag 15/09, Netflix) Romantische film van de makers van de To All the Boys-reeks, waarin een vrouw op het vliegveld plots haar zielsverwant ontmoet maar na haar landing zijn contactgegevens verliest. Lees de recensie.

The Club S02 (vrijdag 15/09, Netflix) Historische dramaserie uit Turkije die zich afspeelt in het Istanboel van de jaren vijftig. Een moeder met een verleden werkt in een nachtclub om zo de dochter die ze zelf niet kon opvoeden alsnog te helpen.

Miseducation (vrijdag 15/09, Netflix) Zuid-Afrikaanse tienerserie over een jonge influencer die flink vernederd wordt en vlucht naar een universiteit in een kleine stad. Ze hoopt daar haar sociale status weer terug te winnen. Lees de recensie.

Surviving Summer S02 (vrijdag 15/09, Netflix) Coming-of-age-serie over een rebelse tiener uit New York die van school wordt gestuurd en verbannen wordt naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.

Inside the World’s Toughest Prisons S07 (vrijdag 15/09, Netflix) Documentaireserie over journalisten die zich vrijwillig op laten sluiten in de gevaarlijkste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid tot de orde van de dag behoren.

Flikken Rotterdam S07 (vrijdag 15/09, NPO 1) Nederlandse misdaadserie over een politie-eenheid in Rotterdam. Officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel) vermoedt dat een van de teamleden door iemand wordt gechanteerd. Bekijk de trailer.

Book Club (vrijdag 15/09, NPO 2) Romantische komediefilm over vier wat oudere vrouwen (Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen en Mary Steenburgen) die in hun boekclubje de pikante bestseller Fifty Shades of Grey lezen. Lees de recensie.

Scott & Bailey S04 (vrijdag 15/09, Videoland) Britse misdaadserie over twee vrouwelijke detectives die werkzaam zijn in Manchester: de diplomatieke Janet Scott (Lesley Sharp) en de meer losbandige Rachel Bailey (Suranne Jones). Lees de recensie.

Poker Face (vrijdag 15/09, SkyShowtime) Misdaadserie van de maker van de Knives Out-films, waarin de menselijke leugendetector Charlie Cale (Natasha Lyonne) in elke aflevering in een nieuw moordmysterie verwikkeld raakt. Bekijk de trailer.

Wilderness (vrijdag 15/09, Amazon Prime Video) Britse thrillerserie over een stel dat erg gelukkig is samen, totdat de vrouw (Jenna Coleman) ontdekt dat haar man een affaire had. Ze wordt witheet en wil wraak gaan nemen tijdens hun vakantie.

65 (zaterdag 16/09, Netflix) Sciencefictionfilm waarin een als mens ogende alien 65 miljoen jaar geleden een noodlanding maakt op onze planeet. Hij moet een meisje zien te beschermen terwijl prehistorische monsters hem belagen. Lees de recensie.

The Bay of Silence (zaterdag 16/09, NPO 3) Engelstalige thrillerfilm van regisseur Paula van der Oest (Tonio), waarin Will (Claes Bang) schrikt wanneer zijn vrouw (Olga Kurylenko) plotseling verdwijnt samen met hun kinderen. Bekijk de trailer.

The Handmaid’s Tale S05 (maandag 18/09, Fox) Dystopisch drama waarin June (Elisabeth Moss) strijdt voor haar vrijheid. In het vijfde seizoen wordt ze geconfronteerd met de gevolgen van de dood van Waterford (Joseph Fiennes). Lees de recensie.

The Saint of Second Chances (dinsdag 19/09, Netflix) Documentaire van de maker van 20 Feet to Stardom, waarin we zien hoe Mike Veeck de carrière van zijn vader, honkbal-pionier Bill Veeck, in de war schopt en op zoek gaat naar eerherstel.

Queens of Mystery (dinsdag 19/09, BBC First) Lichtvoetige misdaadserie over een vrouw die misdrijven onderzoekt in het pittoreske Wildemarsh. Ze krijgt daarbij hulp van haar drie tantes die schrijfsters zijn van misdaadfictie. Bekijk de trailer.

Hard Broken (woensdag 20/09, Netflix) Misdaaddrama uit het Midden-Oosten waarin een moord de onderlinge verhoudingen in een vriendengroep op scherp zet. Verraad en verborgen romances komen aan het licht en zorgen voor opschudding.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal S02 (woensdag 20/09, Netflix) Documentaire waarin schokkende tragedies een hechte gemeenschap in South-Carolina verwoesten en ook de gruwelijke geheimen van een machtige familie blootleggen.

Mr. Mercedes (woensdag 20/09, Disney+) Misdaadserie naar de boeken van Stephen King, waarin een voormalig detective (Brendan Gleeson) die geplaagd wordt door een onopgeloste zaak geprovoceerd wordt door een psychopaat. Bekijk de trailer.

Sex Education S04 (donderdag 21/09, Netflix) Britse komedieserie waarin laatbloeier Otis (Asa Butterfield) op een universiteit begint aan een nieuwe fase in zijn leven, terwijl Maeve (Emma Mackey) in Amerika is gaan studeren. Bekijk de trailer.

Jaane Jaan (donderdag 21/09, Netflix) Thrillerfilm uit India over een alleenstaande moeder die verwikkeld raakt in een misdaadonderzoek. Haar buurman, die werkt als wiskundedocent, schiet haar te hulp terwijl een detective zich vastbijt in de zaak.

Grenzeloos Verraad (donderdag 21/09, Netflix) Low-budget oorlogsfilm die werd gemaakt voor een bedrag van 300.000 euro en met veel vrijwilligers. Een Duits-Nederlandse officier zet zijn eigen leven op het spel met het helpen van onderduikers.

Top Dog S02 (donderdag 21/09, NPO Plus) Zweedse misdaadserie van de producenten van The Bridge en de auteur van Snabba Cash, over de relatie tussen een (ex-)crimineel en een advocate. Vanaf 30 september ook te zien op tv. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief