Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Arcadia, Unforgotten, Boston Strangler en meer

  •  
16-03-2023
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Boston Strangler
Verder kun je vanaf komende woensdag op Netflix kijken naar de Duitse misdaadserie Lauchhammer.
Foto credit: Claire Folger / 20th Century Studios
Sky High: The Series (vrijdag 17/03, Netflix) Spaanse misdaadserie die dient als vervolg op de speelfilm Hasta el cielo . Weduwe Sole (Asia Ortega) sluit zich aan bij de dievenbende van haar overleden echtgenoot. Lees de recensie.
Noise (vrijdag 17/03, Netflix) Belgisch-Nederlandse thrillerfilm waarin een man stuit op een aantal duistere familiegeheimen als hij dicht bij zijn dementerende vader gaat wonen. Sallie Harmsen speelt zijn vrouw. Lees de recensie.
Agent Elvis (vrijdag 17/03, Netflix) Komische animatieserie van een scenarist van Archer , mede bedacht door Priscilla Presley, waarin muzikant Elvis Presley (Matthew McConaughey) aan het werk gaat als spion. Bekijk de trailer.
Dance 100 (vrijdag 17/03, Netflix) Competitieve realityserie waarin acht choreografen steeds complexere routines moeten zien te creëren voor een steeds grote wordende groep topdansers die tegelijkertijd ook zelf fungeren als jury.
Maestro in Blue (vrijdag 17/03, Netflix) Mysterieuze misdaadserie uit Griekenland, waarin een musicus naar een eiland reist om een festival te leiden. Hij begint er een romance en raakt er verwikkeld in de problemen van anderen.
Informa (vrijdag 17/03, Netflix) Japanse misdaadserie waarin een journalist die schrijft voor een roddelblad samen met een vrij luidruchtige informant die over de juiste connectie beschikt een verhaal maakt over een reeks moorden.
In His Shadow (vrijdag 17/03, Netflix) Misdaadfilm uit Frankrijk waarin twee halfbroers na de dood van hun vader lijnrecht tegenover elkaar komen staan. Als hun conflict escaleert heeft dat vervolgens nog meer tragische gevolgen.
The Magician’s Elephant (vrijdag 17/03, Netflix) Animatiefilm voor de hele familie waarin een vastberaden jongen een uitdaging van de koning accepteert: als hij drie onmogelijke taken kan voltooien krijgt hij een magische olifant.
Caught Out: Crime Corruption Cricket (vrijdag 17/03, Netflix) Documentairefilm waarin een groot matchfixingschandaal uit de Indiase cricketsport wordt besproken door de reporters en de spelers die alles aan het licht brachten.
Book Club (vrijdag 17/03, NPO 2) Romantische komediefilm over vier vrouwen (Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen en Mary Steenburgen) die in hun boekclubje de bestseller Fifty Shades of Grey lezen. Lees de recensie.
Hockeyvaders (vrijdag 17/03, Videoland) Komische dramaserie naar een idee van Beau van Erven Dorens, waarin drie vaders er alles aan doen om hun in zwaar verkerende hockeyclub er weer bovenop te helpen. Lees de recensie.
Boston Strangler (vrijdag 17/03, Disney+) Misdaadfilm over een seriemoordenaar die in de jaren zeventig Boston terroriseert. Twee vrouwelijke journalisten (Keira Knightley en Carrie Coon) willen deze psychopaat ontmaskeren.
Bono & The Edge: A Sort of Homecoming (vrijdag 17/03, Disney+) Documentaire waarin te zien is hoe U2 zich klaarmaakt voor een intiem concert in Dublin, terwijl ze  in gesprek gaan met David Letterman. Lees de recensie.
Swarm (vrijdag 17/03, Amazon Prime Video) Duistere thrillerserie van producent Donald Glover over een jonge vrouw (Dominique Fishback) die een gevaarlijke obsessie ontwikkelt voor een soort Beyonce-achtige superster.
Extrapolations (vrijdag 17/03, Apple TV+) Dramaserie van de scenarist van Contagion , over een wereld waarin de gevolgen van klimaatverandering steeds erger worden. Met Meryl Streep en Edward Norton. Lees de recensie.
Unforgotten S05 (zaterdag 18/03, BBC First) Britse misdaadserie over ‘cold cases’ met betrekking tot moorden en verdwijningen. In de première vindt men een skelet in een net gerenoveerd historisch pand. Bekijk de trailer.
Wolfpack (zaterdag 18/03, Amazon Prime Video) Zesdelige documentaire over de bekende wielerploeg Quick-Step Alpha Vinyl. Ze werden tijdens het hele seizoen 2022 gevolgd door een cameraploeg die onbeperkt toegang kreeg.
Arcadia (zondag 19/03, NPO 3) Dystopische dramaserie met Monic Hendrickx, waarin alle mensen beoordeeld worden op persoonlijke scores. Een vader (Gene Bervoets) fraudeert met de scores van zijn dochters. Bekijk de trailer.
L.A.’s Finest (maandag 20/03, Videoland) Spin-off van de tweede Bad Boys -film, waarin Syd Burnett (Gabrielle Union) wordt overgeplaatst en ook een nieuwe partner (Jessica Alba) krijgt. Allebei de seizoenen. Lees de recensie.
Lauchhammer (woensdag 22/03, Netflix) Duitse misdaadserie waarin de moord op een 17-jarig meisje een rechercheur terugbrengt naar zijn geboorteplek, waar hij weer geconfronteerd wordt met weggestopt zeer. Bekijk de trailer.
Invisible City S02 (woensdag 22/03, Netflix) Braziliaanse fantasyserie waarin een man plots ontdekt dat er mythische wezens leven tussen de normale mensen op aarde. En zij blijken de sleutel tot zijn schimmige verleden te bezitten.
The Kingdom S02 (woensdag 22/03, Netflix) Politiek misdaaddrama uit Argentinië waarin door een toevallige samenloop van omstandigheden een controversiële televisie-evangelist de kans krijgt om de nieuwe president te worden.
Waco: American Apocalypse (woensdag 22/03, Netflix) Documentaire over de 51 dagen durende impasse tussen de federale politie en zwaarbewapende leden van de sekte van David Koresh die eindigde in een enorm bloedbad.
Panduloria (woensdag 22/03, Amazon Prime Video) Komische serie die dient als parodie op het fantasy-genre, waarin de bewoners van een magisch land (met onder meer Henry van Loon en Alex Ploeg) aan het vergaderen zijn.
The Night Agent (donderdag 23/03, Netflix) Spionagethriller van de maker van The Shield , over een jonge FBI-agent die werkt in de kelder van het Witte Huis en wordt meegezogen in een hele grote samenzwering. Bekijk de trailer.
Furies (donderdag 23/03, Netflix) Vietnamese actiefilm waarin drie woedende vrouwen de handen ineenslaan en vastbesloten zijn af te rekenen met een misdaadsyndicaat dat in de jaren negentig de straten van Saigon onveilig maakt.
Johnny (donderdag 23/03, Netflix) Poolse dramafilm over een man die na een rechtelijke uitspraak moet gaan werken in een hospice. Daar maakt hij kennis met een erg sympathieke priester die zijn hele leven weet te veranderen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief