Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips: Safe Home, The 8 Show, Face to Face en meer

  •  
16-05-2024
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
1672 keer bekeken
  •  
FaceToFace3

© Viaplay

Komende woensdag verschijnt op Netflix ook nog de nieuwe Spaanse misdaadserie Una vida menos en Canarias, die zich afspeelt op de Canarische eilanden.

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

The 8 Show (vrijdag 17/05, Netflix) Tragikomische thrillerserie uit Zuid-Korea waarin acht mensen opgesloten zitten in een gebouw. Daar moeten ze een gevaarlijk spel spelen, terwijl de te winnen geldprijs steeds hoger wordt naarmate het spel vordert. Bekijk de trailer.

Power (vrijdag 17/05, Netflix) Amerikaanse documentaire waarin de geschiedenis van de politie onder de aandacht wordt gebracht. De makers proberen onbekende aspecten aan het licht te brengen en stellen daarbij de vraag: is de politie machtiger dan het volk zelf?

The Big Cigar (vrijdag 17/05, Apple TV+) Historische dramaserie waarin Black Panther-oprichter Huey P. Newton (André Holland) noodgedwongen op de vlucht slaat en daarna met hulp van een filmproducent (Alessandro Nivola) probeert te ontsnappen naar Cuba.

Safe Home (zaterdag 18/05, NPO 3) Australische dramaserie over een jonge pr-medewerker (Aisha Dee) die haar baan bij een prestigieus advocatenkantoor verruilt voor een baan bij een organisatie die zich inzet voor de slachtoffers van huiselijk geweld. Bekijk de trailer.

Face to Face S03 (zaterdag 18/05, Canvas) Deense thrillerserie waarin ditmaal ondernemer en CEO Holger Lang (Lars Mikkelsen) centraal staat. Hij krijgt een video in handen waarop te zien is hoe zijn beoogde opvolger door iemand wordt vermoord. Bekijk de trailer.

After We Collided (zaterdag 18/05, Netflix) Romantische dramafilm uit 2020 die dient als vervolg op de film After. Het verhaal volgt de tumultueuze relatie tussen Tessa (Josephine Langford) en Hardin (Hero Fiennes Tiffin). Er bestaat ook een derde en vierde deel.

Golden Kamuy (zondag 19/05, Netflix) Historische avonturenfilm uit Japan over een Ainu-meisje en een oorlogsveteraan die het opnemen tegen misfits en deserteurs. Hun uiteindelijke doel is om een schat te vinden die op de huid van een aantal outlaws staat getatoeëerd.

Father Brown S11 (maandag 20/05, BBC First) Britse misdaadserie over een priester met een talent voor het oplossen van misdaden. In een van de afleveringen wordt Father Brown (Mark Williams) ook herenigd met Sister Boniface (Laura Watson). Lees hier meer.

The Parisian Agency: Exclusive Properties S04 (maandag 20/05, Netflix) Realityserie over de perikelen binnen de familie Kretz en hun luxe vastgoedbedrijf. Ze helpen hun klanten bij het kopen en verkopen van de meest exclusieve huizen in Frankrijk en daarbuiten.

Dune: Part Two (dinsdag 21/05, HBO Max) Sciencefictionfilm van Denis Villeneuve naar het gelijknamige boek van Frank Herbert. Paul Atreides (Timothée Chalamet) zint op wraak tegen degenen die de ondergang van zijn familie hebben ingeluid. Lees de recensie.

Una vida menos en Canarias (woensdag 22/05, Netflix) Spaanse misdaadserie waarin een rechercheur met een hekel aan hitte, zand en toeristen wordt overgeplaatst naar de Canarische eilanden en moet samenwerken met een juist zeer contente partner. Lees hier meer.

Toughest Forces on Earth (woensdag 22/05, Netflix) Britse realityserie waarin een aantal veteranen die toe zijn aan een nieuw avontuur mee mogen trainen met elite legereenheden. Op deze manier krijgen ze verschillende tactieken en wapentuig van heel dichtbij te zien.

Buying London (woensdag 22/05, Netflix) Britse realityserie over de perikelen van makelaar Daniel Dagger en zijn team. Ze worden door de camera gevolgd terwijl ze hun werk doen op de Londense markt voor luxe woningen, gevuld met drama en zeer hoge vraagprijzen.

The Kill Room (woensdag 22/05, Netflix) Komische thrillerfilm waarin de eigenaar van een kunstgalerie (Uma Thurman) in zee gaat met twee criminelen (Joe Manganiello en Samuel L. Jackson). Ook Thurmans dochter Maya Hawke vertolkt een bijrol. Bekijk de trailer.

Top Gun (woensdag 22/05, Netflix) Jaren-tachtig-actiefilm van wijlen Tony Scott, met Tom Cruise als straaljagerpiloot Pete ‘Maverick’ Mitchell. Hij bouw een rivaliteit op met collega-piloot Iceman (Val Kilmer) en valt voor docent/instructrice Charlie (Kelly McGillis).

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (woensdag 22/05, Netflix) Derde film in de Ice Age-reeks waarin Sid (John Leguizamo) wordt meegenomen door dinosaurussen en het aan de rest van de kudde is om hem te gaan redden. Simon Pegg speelt een op dino’s jagende wezel.

Ice Age: Collision Course (woensdag 22/05, Netflix) Vijfde film in de Ice Age-reeks waarin eekhoorn Scrat in de ruimte achter zijn felbegeerde nootje aanzit, waarbij hij per ongeluk een enorme asteroïde op koers richting de aarde zet. Adam DeVine voegde zich bij de cast.

Pauline (woensdag 22/05, Disney+) Duitse fantasyserie van de bedenkers van How To Sell Drugs Online, waarin tiener Pauline zwanger raakt na een one-night-stand. De vader van haar kind blijkt een zoon van de duivel, waarna er een strijd tussen goed en kwaad losbarst.

Stax: Soulsville U.S.A. (woensdag 22/05, HBO Max) Documentaire over de geschiedenis en invloed van het opgeheven maar nog altijd zeer iconische platenlabel Stax Records. Vroeger stonden er bekende artiesten als onder meer Otis Redding en Isaac Hayes onder contract.

Trying S04 (woensdag 22/05, Apple TV+) Britse komedieserie waarin Nikki (Esther Smith) en Jason (Rafe Spall) maar geen kind kunnen krijgen. Uiteindelijk besluiten ze daarom een adoptieproces in werking te zetten, maar ook dat brengt veel uitdagingen met zich mee.

Tires (donderdag 23/05, Netflix) Komische serie van Shane Gillis en John McKeever (Gilly & Keeves), waarin Will (Steve Gerben) werkt in de garage van zijn vader maar daar non-stop wordt lastiggevallen door zijn neef en nu tevens collega Shane (Gillis). Bekijk de trailer.

In Good Hands 2 (donderdag 23/05, Netflix) Vervolg op de eerder verschenen romantische dramafilm uit Turkije. Een pas weer herenigde vader en zoon worstelen na een tragedie met een nieuw begin. Kunnen ze de leegte die een dierbare overledene achterliet opvullen?

Illusions for Sale: The Rise and Fall of Generation Zoe (donderdag 23/05, Netflix) Docu over de opkomst en de ondergang van Generación Zoe. Het spirituele coachingnetwork werd enorm groot in Argentinië, maar er bleek een erg opmerkelijke zwendel achter schuil te gaan.

The Inspector Lynley Mysteries S05 (donderdag 23/05, Videoland) Britse misdaadserie over twee zeer verschillende rechercheurs die samen moeten werken: de aristocratische Lynley (Nathaniel Parker) en de uit de arbeidersklasse afkomstige Havers (Sharon Small).

The Kardashians S05 (donderdag 23/05, Disney+) Realityshow die dient als opvolger van Keeping Up with the Kardashians, over de levens van de beroemde familie Kardashian (en de bijbehorende familie Jenner) waarbij de focus ligt op zussen Kim, Kourtney en Khloe.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief