Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Invisible City S02E01: beklijft niet direct

  •  
22-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Invisible City S02
De makers introduceren een overvloed aan personages in matige seizoensopener.
Foto credits: Netflix
In het tweede seizoen van Invisible City ( Cidade Invisível ) blijkt dat Eric (Marco Pigossi) een ‘zoon van het water' is. Nadat hij eind vorig seizoen stierf, is hij in het water weer tot leven geroepen door Inês (Alessandra Negrini). Hij is nu ‘een van hen’, van de bovennatuurlijke entiteiten die proberen de Braziliaanse wildernis te beschermen tegen krachten van buitenaf. Maar Eric ontmoet ergens halverwege de eerste aflevering zijn dochter Luna (Manu Dieguez): hij wil met haar een normaal leven leiden en kan niets met het in zijn ogen gewauwel van Inês. Zij herinnert hem er echter aan dat hij ‘een missie’ heeft.
Als kijker realiseer je je dus al snel: Eric zit vast. Dat is geen verrassing: Invisible City draait van meet af aan om preservatie van het regenwoud inclusief de mensen die erin wonen. Die hebben het moeilijk, is ook in het tweede seizoen van de reeks te zien. Zo kijken sommige politie-agenten neer op hen, terwijl ze hen zouden moeten helpen in hun strijd tegen boomkap en andere illegale praktijken. Maar het tweede seizoen is niet per se een vervolg op het eerste deel : zo is de Curupira (Fábio Lago), het monster dat de natuur beschermt, in geen velden of wegen te bekennen en verleggen de makers hun focus naar nieuwe personages.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Invisible City S02
Misschien wel iets te veel. In de eerste aflevering mist de plot een afgebakend doel. Misschien wel omdat Eric ook nog niet weet wat hij met zichzelf aan moet. Maar dat leidt niettemin niet direct tot beklijvende televisie. De ‘natuur’ heeft ‘haar regels’, zo wordt in de aflevering gemijmerd. Dus zal de kijker geduld moeten hebben.
Invisible City S02, vanaf 22 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief