Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

HBO vertelt het verhaal van Rolling Stone

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rolling Stone
Rolling Stone bestaat vijftig jaar en dat wordt door HBO gevierd met een documentaire.
Het legendarsiche muziektijdschrift werd eind jaren 60 opgericht door Jann Wenner, die zelf aantreedt als producent van de documentaire Rolling Stone: Stories from the Edge. De regie was in handen van Alex Gibney en Blair Foster. Stories From the Edge zal de opkomst van het tijdschrift en de culturele impact van zijn redacteuren in beeld brengen. Zo werkte ook Cameron Crowe ( Roadies ) voor het muziekblad, een ervaring die de regisseur later zou verwerken in de (semi)biografische film Almost Famous. Stories From the Edge zal zich dan ook vooral richten op de unieke verhalen van journalisten en muzikanten. De documentaire bevat nooit eerder gehoorde opnamen van Hunter S. Thompson en ook muzikanten als Bob Dylan, Bruce Springsteen en John Lennon komen aan het woord.
Stories from the Edge heeft een speelduur van vier uur. De docu wordt op 6 en 7 november in twee delen uitgezonden. Recentelijk maakte HBO nog een docu over Steven Spielberg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief