Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Frontier S02E01: nieuwe bloeddoordrenkte pels-perikelen

  •  
27-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
frontier
Met minimale verbeteringen blijft Frontier een middenmoter.
Een duistere, langharige spierbundel die gromt en mompelt stapt het beeld in. Is het Khal Drogo? Is het Aquaman? Nee, het is Declan Harp! Maar dan wel gespeeld door dezelfde acteur als die andere personages, namelijk Jason Mamoa. Als Harp is hij een half Ierse, half native American pelsjager die met harde hand opereert langs de Canadese grens in de achttiende eeuw. Met zijn handelen haalt hij zich in het eerste seizoen de toorn van zijn voormalige werkgever, de Hudson Bay Company, op de hals. Vandaar dat de brute Lord Benton (Alun Armstrong) speciaal uit Londen overkomt om hem te stoppen. Ondertussen zijn vele partijen (De Amerikanen, de Ieren, de Schotten, de oorspronkelijke bewoners) verwikkeld in een spel om macht en handel en raakt kruimeldief Michael Smyth (Landon Liboiron) per ongeluk verzeilt in in de oorlog tussen Harp en Benton.
Dat klinkt als een prima uitgangspunt voor een epische serie, vol actie, geweld en intrige. Toch viel het eerste seizoen tegen. Het scenario was rommelig en alles zag er goedkoop uit. Zeker vergeleken bij Game of Thrones, een vergelijking waar ze door de titelsequentie zelf om vragen, maar zelfs bij een soortgelijke serie als Taboo (gedragen door Tom Hardy), steekt de kwaliteit schril af. De production value was laag en in plaats van dat te verbloemen met script en acteerwerk, waren personages vooral heel veel aan het uitleggen tegen elkaar. Over hoe gevaarlijk en gewelddadig Harp was, over wat iemand had gedaan, of zou gaan doen. Het was daardoor soms zelfs op het saaie af.
Of het budget van de show wat omhoog is of niet, seizoen twee lijkt beter te beginnen. Met minder geklets, meer actie en prachtige vistas van uitgestrekte winterse vlaktes. Declan Harp die aan het einde van het eerste seizoen ternauwernood aan de galg ontsnapte, heeft zich verscholen bij de Inuit om daar langzaam van zijn verwondingen te genezen. Ondertussen aast hoge pief Chesterfield (Evan Jonigkeit), die dit seizoen een wat vetter Brits accent lijkt te hebben dan voorheen, op de macht binnen de Hudson Bay Company. Als Frontier de verbeteringen kan blijven doorzetten dan komt het wellicht ooit nog eens goed met deze serie.
Frontier S02, vanaf 24 november op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief