Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Follow the leader: A Series of Unfortunate Events

  •  
09-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
A Series of Unfortunate Events S02
Wie zijn toch die artiesten die de opening van onze favoriete tv-series verzorgen? In deze reeks artikelen kijken we naar de bands, zangers en zangeressen die de leaders zongen. Deel 71: Nick Urata en Neil Patrick Harris, bekend van A Series of Unfortunate Events.
De taak van een introdeuntje is min of meer altijd hetzelfde: zorg ervoor dat de kijker in de stemming komt voor een bepaalde tv-serie en ook de rest van de aflevering wil zien. Dat lijkt A Series of Unfortunate Events toch anders te doen. De familieserie, die eerder al een verfilming kreeg met Jim Carrey in de hoofdrol, waarschuwt ons juist: ‘Look away / This show will wreck your evening, your whole life and your day / Every single episode is nothing but dismay’.
Deze waarschuwing aan de kijkers komt uit de mond van Neil Patrick Harris, die in A Series of Unfortunate Events de rol van Count Olaf speelt. De muziek is afkomstig van componist Nick Urata, die de teksten schreef in samenwerking met Daniel Handler, de schrijver op wiens boeken de tv-serie gebaseerd is. Zij vonden het belangrijk dat het intronummer niet alleen een goede introductie voor de serie is, maar ook een samenvatting van de gebeurtenissen tot nu toe.
En daarom is de intro elke aflevering net een beetje anders. A Series of Unfortunate Events is gebaseerd op een reeks van dertien boeken, waarbij het verhaal van ieder boek in twee afleveringen verteld wordt. Per boek zingt Harris een ander couplet in het intro, waarin hij de gebeurtenissen tot nu toe samenvat. ‘Op deze manier kan je eigenlijk bij iedere aflevering beginnen met kijken en nog steeds weten waar het over gaat’, legt Urata uit aan Decider.
‘Daniel Handler kwam met de teksten voor het eerste couplet, waarin gezongen wordt dat je een andere kant op moet kijken’, vervolgt Urata. ‘Vervolgens begonnen we dat weekend te praten over het idee om voor het volgende couplet steeds andere teksten te gebruiken. Op zondagavond had ik de teksten voor de eerste tien afleveringen klaar.’
En naast de veranderende teksten, is er nog iets dat in iedere aflevering telkens weer anders is: de stem van Neil Patrick Harris. Ieder boek wordt in twee afleveringen in beeld gebracht. In de eerste aflevering van een boek is de acteur telkens te horen in zijn rol als Count Olaf. Maar in de tweede aflevering verandert hij zijn stem in iets dat past bij de vermomming die Olaf in die aflevering draagt. En dus zingt Harris ineens als personages als Julio Sham, Captain Genghis en Detective Dupin. ‘Neil kan zo vloeiend wisselen tussen die verschillende karakters’, legt Urata uit. ‘Dit was voor hem heerlijk om te doen.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief