Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Finding Ola S01E01: een huwelijk staat op instorten

  •  
03-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Finding Ola
De Tunesische actrice Hind Sabri schittert als eigengereide huismoeder in Egyptische dramedy.
Het leven van de Egyptisch huismoeder Ola (Hind Sabri) oogt ongecompliceerd. Ze heeft twee mooie kinderen en niets om over te klagen. Hoewel er zich af en toe wat kleine probleempjes aandienen: zoals bijvoorbeeld dat haar echtgenoot geen nee kan zeggen tegen zijn moeder. Bovendien probeert Ola al 13 jaar zonder succes een relatie met haar schoonmoeder op te bouwen. Maar Ola’s echtgenoot is en blijft en moederskindje, en de schoonmoeder voelt zich sinds haar zoon het ouderlijk huis verliet bestolen. Als Ola ineens van haar echtgenoot verneemt dat hij wil scheiden, dan valt haar wereld in duigen.
Maar is ze wel verdrietig? Of ging het haar om het perfecte imago? Omdat haar man – een psychiater van beroep – een nitwit blijkt. Zelfs als ze gescheiden van elkaar leven neemt zij tijdens een etentje met haar gezin nog een maagzuurremmer mee, omdat ze weet dat hij deze zal vergeten. Ola was al die tijd moeder en vrouw ineen. Maar haar moeder staat erop dat ze het toch goedmaakt met haar ex. Bemoeizucht prevaleert in die zin in Finding Ola , een perfect vehikel voor de Tunesische actrice Sabri, die bijzonder geestig kan zijn maar ook een goede dramatische scène in zich heeft.
Finding Ola
Ola kijkt vaak direct in de camera, en spuwt op cynische wijze haar gal. Zoals wanneer haar ex trots vertelt dat hij zo goed vlees kan grillen en zij pareert met: ‘Wie heeft de afgelopen drie dagen dat vlees staan marineren in de keuken?’ En hoewel Finding Ola zich afspeelt in een verwesterd, gegoed deel van de Egyptische maatschappij is het fascinerend om te zien hoe Egyptenaren het huwelijk bezien: als een veilige haven, vooral voor de vrouw. Hoewel er ook vrouwen zijn die dolblij zijn met een scheiding,  brengt dat wel weer allerlei moeilijkheden met zich mee.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Finding Ola
Of zoals Ola’s moeder zegt, daags nadat haar man het huis heeft verlaten: ‘Je wilt toch niet alleen sterven?’ Maar Ola weet dat nog niet, zoveel is duidelijk.
Finding Ola S01, vanaf 3 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief