Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Teenage Mutant Ninja Turtles, Demon Knight en Shooter

  •  
30-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Tales from the Crypt: Demon Knight
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: vier enorme schildpadden, horror met de Crypt Keeper, en het vizier van Mark Wahlberg.
Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
Acteurs: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner
Regie: Jonathan Liebesman
Teenage Mutant Ninja Turtles
Drie decennia na de eerste film wordt Teenage Mutant Ninja Turles nog steeds om de zoveel jaar teruggebracht naar het witte doek. In 2014 gebeurde dat aan de hand van producent Michael Bay, destijds erg succesvol met de Transformers -films, en werden de vier schildpadden voor het eerst tot leven gewekt met behulp van motion-capture. Bay legde zelfs zijn ruzie met Megan Fox bij, en liet de actrice die hem na de tweede Transformers-film vergeleek met Hitler in de rol kruipen van journaliste April O'Neil. Toch haalde de nieuwe incarnatie het niet bij de Turtles-film uit 1990, met daarin het fantastische poppenwerk van de Jim Henson Company, bekend van The Dark Crystal. Seth Rogen werkt momenteel voor Netflix aan een nieuwe Turtles-animatiefilm.
Tales from the Crypt: Demon Knight (1995)
Acteurs: William Sadler, Billy Zane, Jada Pinkett Smith
Regie: Ernest R. Dickerson
Demon Knight
In de jaren negentig kreeg de beroemde horrorserie Tales from the Crypt eindelijk een bioscoopversie. Tot ieders verbazing werd er niet gekozen voor een anthologie in de stijl van Creepshow, maar voor een avondvullend verhaal dat gelukkig wel werd ingeleid door de Crypt Keeper. Billy Zane (Titanic) steelt de show als een demon die op zoek is naar de laatste sleutel die hij nodig heeft om kwade krachten op aarde los te laten, maar de film zit sowieso vol met bekende gezichten (en cultacteur Dick Miller), en werd geregisseerd door Ernest Dickerson, de voormalige cinematograaf van Spike Lee. Het destijds gekraakte Demon Knight wordt inmiddels gezien als een vergeten culthorror, ideaal voor fans van bloed, campy humor en praktische effecten.
Shooter (2007)
Acteurs: Mark Wahlberg, Michael Peña, Kata Mara
Regie: Antoine Fuqua
Shooter
Actiethriller van Training Day-regisseur Antoine Fuqua (bekijk tevens zijn documentaire over bokser Muhhamad Ali ), gebaseerd op het boek Point of Impact van Stephen Hunter. Shooter draait om ex-soldaat Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg), een ooit legendarische sluipschutter die door de regering wordt benaderd om een mogelijke moordaanslag op de president te voorkomen, maar uiteindelijk zelf de schuld van deze aanslag in de schoenen krijgt geschoven. Een van de bijrollen is voor House of Cards -actrice Kate Mara (foto). Wahlberg produceerde later ook nog een tv-serie over Bob Lee Swagger, met Ryan Phillippe in de hoofdrol, waarvan het eerste seizoen opnieuw gebaseerd werd op Point of Impact. De drie seizoenen van de Shooter-serie staan nu op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief