Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Jiu Jitsu, The Outpost en Finding 'Ohana

  •  
31-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
The Outpost
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een veldslag in Afghanistan, schatzoeken op Hawaï, een buitenaards wezen in Birma.
Finding 'Ohana (2021)
Cast: Kea Peahu, Alex Aiono, Kelly Hu
Regie: Jude Weng
Finding 'Ohana
Netflix heeft steeds meer succes met avonturenfilms gericht op een jonger publiek (zo krijgt We Can Be Heroes straks een sequel) en de volgende prent in die geest is het onlangs verschenen Finding 'Ohana, waarin schatzoeken wordt gecombineerd met familieperikelen. Het verhaal volgt de 12-jarige Pili (Kea Peahu) die met erg veel tegenzin uit haar stadse omgeving van Brooklyn wordt getrokken, om op Hawaï te helpen met de verzorging van haar zieke grootvader. Samen met haar broer komt ze echter op het spoor van een 200 jaar oude schat en leert ze meer over haar afkomst. Finding 'Ohana is vooral leuk voor fans van The Goonies en Indiana Jones en Ke Huy Quan (Data in The Goonies en Short Round in de tweede Indiana Jones-film) heeft een bijrol.
The Outpost (2019)
Acteurs: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom
Regie: Rod Lurie
The Outpost
Eerder zagen we Chris Hemsworth taliban-strijders bevechten in 12 Strong (ook nog steeds te zien op Netflix) en in de eveneens op feiten gebaseerde film The Outpost mag nu Scott Eastwood een afgelegen buitenpost in Afghanistan beschermen. We zien hoe een kleine groep van 53 Amerikaanse soldaten (Eastwood wordt vergezeld door onder anderen Orlando Bloom, die eerder een Amerikaanse militair speelde in Black Hawk Down ) de vestiging moet beschermen tegen honderden vijandige bestormers, in een veldslag die bekend zou komen te staan als The Battle of Kemdesh. Eastwood is als de zoon van filmlegende Clint niet het enige castlid met een beroemde vader: ook Milo Gibson (zoon van Mel) en James Jagger (zoon van Mick) komen voorbij.
Jiu Jitsu (2020)
Acteurs: Alain Moussi, Nicolas Cage, Tony Jaa
Regie: Dimitri Logothetis
Jiu Jitsu
Na Primal kun je nu op Netflix kijken naar nog meer low-budget b-film nonsens met Nicolas Cage. Jiu Jitsu is overduidelijk een (slap) aftreksel van Predator (1987): het is alsof de makers de actieklassieker van John McTiernan zagen en dachten 'leuk, maar martial arts zou het nog veel beter maken'. Het verhaal draait om een alien die om de zoveel jaar opduikt in de jungle van Birma, en een oude orde van jiu jitsu-vechters die het dan tegen hem opneemt. De combinatie van een knotsgekke Nicolas Cage (denk Dennis Hopper in Apocalypse Now) en martial arts-legende Tony Jaa klinkt op papier weliswaar interessant, maar helaas zijn ze veroordeeld tot kleine bijrollen, waardoor je toch vooral je plezier moet halen uit het lachen om de gebrekkige special effects.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief