Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Eternal Sunshine, What Dreams May Come en van Helsing

  •  
16-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een uitgewiste romance, een hemel van verf en een mix van monsters.
What Dreams May Come (1998)
Acteurs: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra
Regie: Vincent Ward
What Dreams May Come
Visueel pareltje van de in Nieuw-Zeeland geboren kunstenaar Vincent Ward (Map of the Human Heart), die vlak daarvoor al tevergeefs voet aan de grond probeerde te krijgen in Hollywood met zijn unieke visie voor de derde Alien-film. In het door hem geregisseerde What Dreams May Come bevindt Chris (Robin Williams) zich nadat hij bij een auto-ongeluk overlijdt in een door hemzelf gecreëerd hiernamaals. Zijn op aarde achtergebleven vrouw Annie (Annabella Sciorra) pleegt echter zelfmoord, waarna hij afdaalt naar de hel in een poging haar ziel terug te halen. Ward leefde zich flink uit met het ontwerp van de hemel - het paradijs ziet eruit alsof Williams door een schilderij met nog natte verf rent - en de film won een Oscar voor de visuele effecten.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Acteurs: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson
Regie: Michel Gondry
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Uiterst origineel romantisch drama, afkomstig uit de pen van de vaak onnavolgbare Charlie Kaufman ( Being John Malkovich , Anomalisa), en geregisseerd door de Franse alleskunner Michel Gondry. De film duikt in het brein van Joel Barrish (een zeer ingetogen Jim Carrey), die een experimentele procedure ondergaat om alle herinneringen aan zijn ex (Kate Winslet) uit zijn geheugen te laten verwijderen, nadat zij eerder hetzelfde deed met haar herinneringen aan hem. Eternal Sunshine of the Spotless Mind geeft een unieke twist aan het herkenbare scenario van een break-up. Overigens speelt Carrey op dit moment opnieuw een ingetogen rol in Gondry's tv-serie Kidding , terwijl hij in de bioscoop momenteel weer volledig door het lint mag gaan in de Sonic-film.
Van Helsing (2004)
Acteurs: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh
Regie: Stephen Sommers
Van Helsing
Monster mash-up van big-budget B-film specialist Stephen Sommers, bekend van de trilogie Mummy-films met Brendan Fraser, met Hugh Jackman (Logan) als Gabriel van Helsing. Met hulp van een zigeunerin (Kate Beckinsale uit The Widow ) neemt hij het op tegen Dracula en nog veel meer bovennatuurlijk gespuis. De film begint heel aardig met een zwart-wit opening rond Frankenstein, maar kijkers die allergisch zijn voor overmatig CGI-gebruik zullen al vrij snel afhaken. Jackman is niet de enige Van Helsing de recent op Netflix opdook. Onlangs zagen we ook vrouwelijke incarnaties: Dolly Wells speelde zowel Agatha als Zoe van Helsing in Dracula en Kelly Overton keerde in het vierde seizoen van Van Helsing terug als Vanessa van Helsing.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief