Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Bridget Jones's Baby, Fierce Creatures en Assassin's Creed

  •  
14-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bridget Jones's Baby
We zetten een aantal op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de baby van Renée Zellweger, de dieren van John Cleese en de voorouders van Michael Fassbender.
Bridget Jones's Baby (2016)
Acteurs: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Regie: Sharon Maguire
Bridget Jones's Baby
In veel populaire tv-series (van House tot The Walking Dead) wordt de Amerikaanse hoofdpersoon gespeeld door een Britse acteur , maar in de Bridget Jones-filmreeks werd dat een keer omgedraaid: de in Texas geboren Renée Zellweger (Judy) speelt de naar liefde hunkerende dertiger (nu veertiger) uit de boeken van Helen Fielding, die deze keer zwanger raakt, maar niet weet of oude liefde Mark (Colin Firth) of nieuwe vlam Jack (Patrick Dempsey uit Devils ) de vader is. Opvallend genoeg werd de film gebaseerd op een nieuw verhaal van Fielding, en niet op haar derde Bridget Jones-boek, hoewel Zellweger dat naar eigen zeggen ook nog graag zou verfilmen. Kijk op Netflix tevens naar What/If om haar een heel ander soort personage te zien spelen.
Fierce Creatures (1997)
Acteurs: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline
Regie: Fred Schepisi en Robert Young
Fierce Creatures
Fierce Creatures zal voor altijd vergeleken worden met het superieure A Fish Called Wanda , aangezien alle acteurs uit die komische klassieker opnieuw van de partij zijn en het script wederom afkomstig is van John Cleese. De opvolger kon niet voldoen aan de hoge verwachtigen, maar zal daardoor tegelijkertijd altijd een beetje ondergewaardeerd blijven. De kluchtige komedie draait om een dierentuin die in handen komt van een groot conglomeraat (gerepresenteerd door Kevin Kline en Jamie Lee Curtis), waarna de nieuwe directeur (Cleese) bezoekers wil trekken door enkel met de gevaarlijke dieren te gaan pronken. Monty Python -veteraan Cleese doet als zijn manische personage hier juist weer meer denken aan zijn rol als Basil Fawlty in de sitcom Fawlty Towers.
Assassin's Creed (2016)
Acteurs: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Regie: Justin Kurzel
Assassin's Creed
In het jaar dat Duncan Jones met Warcraft de gevreesde videogame-vloek (er werd nog nooit een filmadaptatie van een computerspel goed ontvangen) wilde doorbreken, waagde ook Justin Kurzel een poging met Assassin's Creed. Hij herenigde daarvoor met Michael Fassbender en Marion Cotillard, ook samen te zien in zijn Shakespeare-adaptatie Macbeth. Fassbender geeft gestalte aan een man die via een machine de genetische herinneringen van zijn voorouder - die deel uitmaakte van een geheim genootschap van moordenaars die graag over daken rennen - kan herbeleven. De acteurs doen nog wel hun best, maar de uitwerking van de set-up werd door veel kijkers als te verwarrend ervaren. En Fassbender springt helaas nergens in een hooiberg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief