Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Event Horizon, Along Came a Spider en Brüno

  •  
19-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Event Horizon
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Morgan Freeman als Alex Cross, horror met Sam Neill en een typetje van Sacha Baron Cohen.
Along Came a Spider (2001)
Acteurs: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott
Regie: Lee Tamahori
Along Came a Spider
Vier jaar na Kiss the Girls (1997) mocht Morgan Freeman nogmaals in de huid kruipen van Alex Cross, de forensisch psycholoog uit de boeken van James Patterson. Het vervolg is een psychologische thriller die veel meer bezig is met plot dan met personages, maar Freeman weet met zijn kenmerkende gravitas zelfs het droogste jargon nog interessant te laten klinken. Deze keer onderzoekt Alex Cross samen met agente Jezzie Flanigan (Monica Potter) de verdwijning van de jonge dochter van een senator, die ontvoerd blijkt te zijn door haar privédocent (de immer schorre Michael Wincott). Overigens is er op dit moment een Alex Cross-serie in ontwikkeling bij Amazon, dat ook de filmrechten van boekenreeksen als Bosch , Jack Reacher en Jack Ryan bezit.
Event Horizon (1997)
Acteurs: Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan
Regie: Paul W.S. Anderson
Event Horizon
Geflopte ruimtehorror van Paul W.S. Anderson (Resident Evil), die zich overduidelijk liet inspireren door scifi-klassiekers als Alien (1979) en het Russische Solaris (1972). In de film onderzoeken astronauten de Event Horizon, een verdwenen ruimteschip dat plots weer opduikt. Ook de ontwerper van het schip (Sam Neill) maakt deel uit van de missie. Na het floppen groeide de film uit tot een cultklassieker, mede door wat juist niet te zien was: de studio dwong Anderson destijds om een half uur aan materiaal te schrappen, waardoor er van het hoogtepunt (de beruchte 'bloed orgie' scène) weinig meer overbleef. Inmiddels is men hard op zoek naar de verdwenen beelden, om ze te gebruiken voor de aanstaande Blu-ray-release van het horrorlabel Scream Factory.
Brüno (2009)
Acteurs: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Clifford Bañagale
Regie: Larry Charles
Brüno
Drie jaar na Borat (2006) kreeg ook Brüno, het derde typetje dat Sacha Baron Cohen speelde in Da Ali G Show, een eigen film. De Oostenrijkse mode-journalist reist daarin af naar Amerika en doet de meest bizarre en aanstootgevende dingen in een poging beroemd te worden. Cohen speelde tijdens de opnamen ook met zijn eigen leven: gedurende een hevige vrijpartij tijdens een kooigevecht moest hij vrezen voor zowel de gewelddadige toeschouwers die met stoelen gooiden als een mogelijke gevangenisstraf voor het aanzetten tot rellen. Ondanks dat Brüno net als veel ander werk van Cohen (zoals zijn recente serie Who Is America ) mensen een bepaalde spiegel voorhoudt, volgde er na de release van de film eveneens de nodige kritiek, onder meer van LGBT-organisaties.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief