Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: A Street Cat Named Bob, Brave en Django Unchained

  •  
21-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Brave
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een bevrijde slaaf, een Schotse prinses en een trouwe straatkat.
Django Unchained (2012)
Acteurs: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Regie: Quentin Tarantino
7192.w1486.0.e401111
Western (of eigenlijk 'southern') waarin de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) samen met de premiejager Schultz (Christoph Waltz) door het zuiden van Amerika trekt, op zoek naar zijn van hem weggerukte vrouw. Ondanks aardig wat controverses (het taalgebruik, het geweld, de historische onjuistheden) was Django financieel gezien de meest succesvolle film van Quentin Tarantino en de prent viel tevens in de prijzen bij de Oscars: Waltz won zijn tweede en Tarantino mocht opnieuw het beeldje voor beste originele script in ontvangst nemen. Opvallend genoeg benaderde de schrijver en regisseur eerst Will Smith voor Django, maar deze liet de rol toch aan zich voorbijgaan: Smith zag het script naar eigen zeggen als het ultieme liefdesverhaal en kon als acteur geen echte klik vinden met het centrale wraakmotief.
Brave (2012)
Stemmen: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson
Regie: Mark Andrews en Brenda Chapman
7193.w1400.0.2a4adf3
Een tijdje terug tipten we nog Pixars Coco, een muzikale reis door het Mexicaanse hiernamaals, en sinds kort kun je op Netflix ook afreizen naar de Schotse highlands in Brave. De film volgt de opstandige prinses Merida, die totaal geen zin heeft om uitgehuwelijkt te worden en haar eigen plan trekt. Merida was destijds de eerste vrouwelijke protagonist in een Pixar-film, en vervolgens werden Inside Out, Finding Dory en Incredibles 2 eveneens gedragen door vrouwelijke personages. Haar stem wordt gedaan door Kelly Macdonald, die op jonge leeftijd haar acteerdebuut maakte in Trainspotting, en bij het Amerikaanse publiek vooral bekend is van haar rol in de serie Boardwalk Empire. Macdonald is later dit jaar nogmaals te horen als Merida, want het personage duikt straks, samen met nog veel meer Disney-prinsessen, ook even op in de sequel op Wreck-It Ralph.
A Street Cat Named Bob (2016)
Acteurs: Luke Treadaway, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt
Regie: Roger Spottiswoode
7211.w1280.0.bb5a4d2
Biografische film gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse straatmuzikant James Bowen, die hier wordt gespeeld door Luke Treadaway. De door drugsverslaving geplaagde James ontfermt zich over een rode kater. Hij verzorgt het gewonde dier totdat deze weer beter is, maar zelfs wanneer Bob (Bowen vernoemde de kat naar het personage Killer Bob uit Twin Peaks) weer op eigen poten kan staan, wijkt hij niet meer van de zijde van zijn nieuwe baasje. De kat vergezelt hem tijdens zijn werk op straat en via wat filmpjes op Youtube wordt het tweetal beroemd. De kat in de film wordt grotendeels gespeeld door de 'echte Bob' en ook de James Bowen heeft op het einde een kleine cameo. A Street Cat Named Bob werd geregisseerd door Roger Spottiswoode, die eerder ook werkte met een aandoenlijke hond voor de Tom Hanks-film Turner & Hooch.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief