Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Ferry: wraak, geweld en romantiek

  •  
15-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
569 keer bekeken
  •  
Ferry
In de Undercover-prequel zien we hoe Ferry zijn weg vond naar de xtc-handel én zijn liefje Danielle.
Foto credits: Netflix
Na een tweede seizoen met weinig Ferry en Danielle, is de film Ferry een cadeautje voor de fans van de serie Undercover. Het actiedrama, met een vleugje romantiek, doet wat het moet doen: het vertelt het oorsprongverhaal van Ferry – de man met twee gezichten – en natuurlijk zien we ook hoe de romance tussen hem en Danielle is ontstaan. Hoewel het plot wat voorspelbaar is, sommige dialogen gekunsteld in elkaar zitten en de film keurig alle boxen van het genre aftikt, zorgen Frank Lammers en Elise Schaap met hun onmiskenbare chemie en lieflijke dynamiek dat de film een plezier is om naar te kijken.
In zijn jeugd leerde Ferry van zijn vader een ‘les’ die hij de rest van zijn leven meeneemt: 'Nooit iemand bedreigen als je 't niet kan afmaken, jongen.' Het is 2006. Ferry (Lammers) is in Amsterdam de rechterhand van Ralph Brink (Huub Stapel). ‘Een warme, volkse man die zorgt voor de mensen van wie hij houdt. Maar als je hem belazert heb je een probleem.’ Brink is dé hasjbaron van de stad, de keizer van het nachtleven en stinkend rijk. En Ferry is de man die de problemen oplost. Meedogenloos, met fataal geweld.
Ferry
Als de zoon van Brink ernstig gewond raakt in een gewelddadige overval, moet Ferry de daders vinden en afmaken. De zoektocht brengt hem naar zijn oude thuis, een plek waar hij ooit voor is weggelopen: Brabant. Hij wil zo snel mogelijk de klus klaren en wegwezen uit dat gat. En dat lijkt hem ook te lukken, met hulp van zwager John (Raymond Thiry; Doodstil ). Wel moet hij daardoor ook een blik werpen op zijn verleden, met zijn zieke zus Claudia (Monic Hendrickx; Penoza ).
Ferry
De twee hebben al vijf jaar geen contact en hun eerste ontmoeting resulteert in een heerlijke scheldpartij met woorden als ‘blafkut’ en ‘gore pisvlek’. Maar wat hij niet had kunnen voorzien is dat Brabant zijn hart opwarmt, of eigenlijk vooral Danielle (Schaap), die ontmoet hij op de camping. Samen gaan ze 'op vakantie’ met een pilletje (een trip die heel goed in beeld is gebracht door regisseur Cecilia Verheyden) en het is duidelijk dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Danielle ziet niet de moordende carrièrecrimineel, maar een lieverd met een klein hartje.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ferry
Ferry is een man is van weinig woorden. Dat past helemaal bij zijn personage, maar daardoor ontdekken we helaas niet veel over de psyche van de crimineel. De film is desondanks een prima prequel voor de Undercover -fans en een uitnodiging om de serie te gaan kijken voor de mensen die de serie nog niet zagen.
Ferry, 16 januari 2022 om 21.05 uur op Eén
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief