Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fatal Attraction S01E01-04: innovatief en spannend

  •  
21-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
491 keer bekeken
  •  
FatalAttraction

Televisie-adaptatie van erotische filmklassieker is niet per se erg zwoel maar bevat wel nieuwe intrigerende verhaalelementen.

Foto credits: Zoey Grossman / Paramount+

Een ‘diepgravende’ televisieremake van Fatal Attraction (1987) maken, dat was het plan van scenarioschrijvers Alexandra Cunningham (Rome) en Kevin J. Hynes (Perry Mason). Hun geesteskind is met een speelduur van zo’n zeven uur (verspreid over acht afleveringen) zo’n vijf uur langer dan de filmklassieker. De televisiemakers hebben dus een hoop nieuwe informatie toegevoegd. Hoewel de televisieserie sowieso wezenlijk verschilt van de speelfilm; zo wordt er in de reeks voortdurend geschakeld tussen heden en verleden en krijgt de kijker al in de eerste minuut te zien dat de bunny boiler uit het verhaal (de wraakzuchtige vrouw die in de film wordt vertolkt door Glenn Close) is vermoord.

In de televisieadaptatie speelt Lizzy Caplan Alex Forrest, de stalker die een affaire begint met strafpleiter Dan Gallagher (Joshua Jackson). In de eerste aflevering is te zien dat Dan, die gelukkig getrouwd lijkt met Beth (Amanda Peet), vijftien jaar later wordt vrijgelaten nadat hij een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor de moord op Alex. In het heden probeert hij contact te leggen met zijn van hem vervreemde dochter Ellen (Alyssa Jirrels) terwijl vijftien jaar eerder te zien is hoe er gaandeweg, en na een hoop geflirt, een soort van verhouding tussen Alex en Dan ontstaat. En Beth weet van niets.

FTL-epi0103-0957_RT

Sommige cruciale wendingen uit de film komen ook terug in de serie. Maar het spannende aan deze gerevitaliseerde Fatal Attraction is dat dit soort scènes alsnog onverwacht aanvoelen. En dat de makers ook allerlei nieuwe verhaalelementen introduceren, zoals de verhaallijn in het heden. Erg erotisch (Fatal Attraction wordt gepresenteerd als erotische thriller) is de serie overigens op enkele seksscènes na niet. Wel is het interessant om te zien dat de vrouwelijke bad guy ditmaal niet wordt neergezet als hysterische dame. En dat Dan zijn lot, als wellustige narcist, ook deels aan zichzelf te danken heeft. 

Fatal Attraction, vanaf maandag 22 mei 2023 wekelijks bij SkyShowtime, dat aftrapt met de eerste drie afleveringen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief