Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Evil Genius: docu over een bizarre bankroof

  •  
01-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Evil Genius
Het plan achter de zogenoemde 'pizza heist bombing' zou zo uit een willekeurige Saw-film kunnen komen.
In 2003 werd Amerika namelijk opgeschrikt door een publiekelijke moord, als gevolg van een uit de hand gelopen bankoverval. In de stad Erie in Pennsylvania werd destijds een bank beroofd door een lokale pizzabezorger. Toen de man eenmaal buiten alsnog door de politie werd omsingeld, bleek dat hij de overval onder dwang had gepleegd. De bezorger had namelijk een halsband met daarin een explosief om zijn nek zitten en werd na die omsingeling door een onbekende dader opgeblazen. Die dader had zelfs een nog groter plan met meer opdrachten voor de pizzabezorger voorbereid. Na een zoektocht door de FBI werd uiteindelijk Marjorie Diehl-Armstrong, een mentaal onstabiele vrouw van middelbare leeftijd, gearresteerd.
Het vierdelige Evil Genius is vanaf 11 mei te zien op Netflix. De documentaire werd geproduceerd door de broers Jay en Mark Duplass ( Wild Wild Country , Room 104 ).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief