Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Deep State S01: het nieuwe Homeland?

  •  
12-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Deep State
De Britse acteur Mark Strong kan zich meten met moderne spionnen als Jason Bourne in Deep State, een verrassend intrigerende thrillerserie waarmee Fox dit voorjaar uitpakt.
Acteur Mark Strong heeft een sympathiek hoofd, een gunstige eigenschap voor een hoofdrolspeler in een grote serie. Zelfs wanneer hij in de eerste aflevering van Deep State de nagels van een tegenstander uitrukt (een leuke knipoog naar Syriana waarin Strong dit ook deed bij George Clooney), geloof je meteen dat hem geen andere mogelijkheid resteert om zijn nobele doel te bereiken.
Wat die missie precies is, doet eigenlijk niet echt ter zake. Zijn personage Max Easton was ooit één van de kopstukken van een geheime Britse superdienst. Maar hij koos toch voor een lekker gezapig leventje met een lieve echtgenote (Lyne Renee) en twee dochtertjes. Helaas heeft de dienst hem nog één keer nodig, voor een klus die zijn zoon (Joe Dempsie, Gendry uit Game of Thrones ) de dood heeft ingejaagd. Easton is de enige oudgediende die de daaruit ontstane rotzooi met kernwapens en dode geleerden kan oplossen.
4970.w2126.0.a0b96a2
Originaliteit is vooralsnog niet het sterkste punt van Deep State, maar de serie stelt er genoeg tegenover om de kijker na de eerste vijftig minuten gretig te doen verlangen naar meer. Fox pakt flink uit met deze eerste serie die nadrukkelijk niet in de VS is geproduceerd, maar desondanks heel Amerikaans aanvoelt – op een positieve manier. Deep State heeft een hoog tempo, voortvarende actiescènes, mooie locaties, hoge 'production values' en in alleen al de eerste aflevering meer plottwists dan Jack Bauer én Carrie Mathison samen aan zouden kunnen.
4255.w1296.0.b578bf0
Het is wel nog even afwachten of Deep State de hoge verwachtingen straks helemaal waar kan maken en dit plezierige ritme nog zeven afleveringen vol weet te houden. Maar wij zetten zonder veel twijfel in op Max Easton, die vooralsnog de potentie heeft de spionage-fakkel van Mathison over te nemen (Deep State is ook al zeker van een tweede seizoen ) als Homeland er volgend jaar na acht seizoenen definitief mee stopt.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief