Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

De Poli: komische serie met Jelka van Houten start in oktober bij de NPO

  •  
11-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16591 keer bekeken
  •  
depoli-090823-3

© AVROTROS

De tiendelige reeks volgt een gynaecoloog (Jelka van Houten) die de gevoelige onderwerpen in haar spreekkamer en op de werkvloer uit de taboesfeer probeert te halen.

Na Dag & Nacht komt omroep AVROTROS volgende maand met een nieuwe ziekenhuisserie. In het komische De Poli is Jelka van Houten (Tropenjaren) te zien als gynaecoloog Esther Bens, die in haar ziekenhuis pleit voor een meer moderne visie op vrouwengeneeskunde, waarbij ze ongemakken op een luchtige manier bespreekbaar wil maken. Ze komt daarbij in botsing met haar vader (Porgy Franssen), hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde, die zich niet kan vinden in al haar vooruitstrevende ideeën. Susan Visser is te zien als verpleegster Patty, Chris Peters speelt de jonge coassistent Tobias en Johanna Hagen geeft gestalte aan verpleegster Brigitte. Van Houten en Visser bedachten de serie samen met Dunya Khayame (Zina), die samen met Rik van den Bos (Niks te Melden, waarin Van Houten ook te zien was) aan het scenario werkte.

De Poli is vanaf zondag 22 oktober te zien op NPO 3 en verschijnt tevens op NPO Plus. Bekijk de eerste beelden in dit voorproefje op aanstaande series van de NPO.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief