Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dark: duistere teaser voor Duitse Netflix-serie

  •  
05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dark
Vanuit Europa komt straks een Duits (en duister) antwoord op Stranger Things naar Netflix.
Vanaf 1 december kun je bij de VOD-dienst namelijk kijken naar Dark, de eerste Netflix-serie afkomstig van onze oosterburen. Het verhaal speelt zich af in het plaatsje Winden, waar twee kinderen spoorloos verdwijnen. Hun families gaan op op zoek naar antwoorden, maar tijdens die zoektocht komen de zonden en geheimen van het dorp naar boven. De verdwijningen blijken op bovennatuurlijke wijze samen te hangen met iets dat in de jaren 80 in het plaatsje gebeurde. Dark werd bedacht door Baran bo Odar en Jantje Friese, bekend van de Duitse technothriller Who Am I. Odar leverde onlangs met Sleepless (waarin Jamie Foxx op zoek gaat naar zijn ontvoerde zoontje) zijn eerste Engelstalige film af. Het tweetal liet overigens weten de vergelijking met Stranger Things totaal niet erg te vinden en hoopt dat daardoor de interesse in Dark alleen maar groter wordt.
Dark ging eerder al in première op het Toronto Film Festival. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit in totaal tien afleveringen. Bekijk hieronder de eerste teaser trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief