Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dalgliesh: Britse misdaadserie gaat in augustus van start op BBC First

  •  
10-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9527 keer bekeken
  •  
Dalgliesh_S01_Long_Lead_Bertie Carvel as Adam Dalgliesh © New Pictures & A3MI (1)

© New Pictures & A3MI

De verfilming van het boek van P.D. James speelt zich af in de jaren zeventig en volgt de onlangs weduwnaar geworden inspecteur Adam Dalgliesh (Bertie Carvel).

De Britse misdaadserie Dalgliesh is binnenkort te zien bij BBC First: het eerste seizoen gaat op maandag 12 augustus in première. Dalgliesh speelt zich af in de jaren zeventig en draait om de hoofdinspecteur Adam Dalgliesh, gespeeld door Bertie Carvel (Doctor Foster). Jeremy Irvine (War Horse) is te zien als zijn politiepartner Charles Masterson. Het seizoen bestaat uit drie tweedelige films, met elk een eigen mysterie. De eerste zaak die aan bod komt draait om de vergiftiging van een verpleegkundige in wording, de tweede zaak om misstanden in een lokaal zorghuis, en de derde zaak om twee lijken die worden aangetroffen in een kerk. Dalgliesh is een tv-bewerking van de boeken van P.D. James, die ook het door Alfonso Cuarón verfilmde The Children of Men schreef. De tv-adaptatie was in handen van Helen Edmundson (An Inspector Calls). Dalgliesh heeft twee seizoenen (beide te zien op NPO Plus), met een derde reeks nu in de maak.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief