Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Crazy About Her: kleurloos romantisch drama

  •  
27-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Crazy About Her
Hopeloze romanticus laat zich opsluiten in psychiatrische inrichting omdat zijn ware liefde daar bivakkeert.
Twintigers Adri (Álvaro Cervantes) en Carla (Susana Abaitua) ontmoeten elkaar op een avond in een dansclub: het klikt meteen. De lovers beleven vervolgens de nacht van hun leven. Na afloop besluiten ze elkaar nooit meer te zien, misschien wel omdat ze niet geloven in het lot. Toch blijft Carla door Adri’s hoofd spoken. Hij besluit haar op te zoeken en ontdekt dat ze als patiënt bivakkeert in een gesloten inrichting en neemt vervolgens een rigoureus besluit: in naam van de ware liefde infiltreert hij de instelling, door te veinzen dat hij smacht naar psychiatrische hulp.
Eenmaal binnen ontdekt hij dat Carla niet per se de vrouw is die hij dacht dat ze was. De romantiek verdwijnt subiet en ook Adri wil de instelling verlaten. Hij biecht aan de directrice op dat hij een journalist is, maar zijn collega-journalist Ana (Rocío Léon), met wie Adri gebrouilleerd is geraakt, vertelt als ze ter verificatie wordt gebeld, dat ze nog nooit van de beste man heeft gehoord. Dus is Adri overgeleverd aan de grillen van de dokters, de zusters en de medicatie die hij voorgeschreven krijgt, terwijl hij naast Carla ook de andere patiënten leert kennen.
Crazy About Her
Adri’s geïnstitutionaliseerde lotgenoten blijken natuurlijk helemaal niet zo gek te zijn als hij zich voorstelde toen hij de inrichting binnenwandelde. Er mankeert aan iedereen wel wat, inclusief Adri, die zichzelf tijdens het verblijf meermaals tegenkomt. Dat is ook vrij logisch, gezien de titel: je moet wel krankjorum zijn om je vrijwillig op te laten sluiten in een gekkenhuis. Ware het niet dat al het oppervlakkige geneuzel over de psychiatrie slechts fungeert als een grote sappige metafoor voor het overwinnen van de obstakels die de liefde soms opwerpt. Want, en dat is eveneens een flagrant cliché, Adri moet Clara’s psychische oneffenheden volledig omarmen voordat hij aan een leven met haar kan beginnen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Crazy About Her
In die zin is het Spaanse Crazy About Her niets meer dan een doorsnee romantisch drama. Over een vrouw die nog niet begrijpt dat er een man is die haar mindere kanten zonder twijfel voor lief neemt, omdat de perfecte liefde niet bestaat.
Crazy About Her, vanaf 26 februari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief