Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Central Park S02E09: fijne nummers; aandoenlijke thema’s

  •  
06-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Central Park
Molly en Cole onderzoeken hun talenten in openingsaflevering van tweede deel van seizoen twee.
In de openingsaflevering van het tweede deel van het tweede seizoen van Central Park komt Cole (Tituss Burgess) erachter dat hij niet overal goed in is. Geometrie is kennelijk zijn valkuil. Maar dan ontdekt hij in het park uit de titel dat hij goed kan zeilen met die speelgoedbootjes – waar je een euro in moet doen - die in grote stadsparken drijven. En voor zeilen heb je een zeker mathematisch inzicht nodig. Oftewel, Cole is eigenlijk helemaal niet zo slecht in geometrie, en zijn nieuwe talent heeft dit al dan niet onbewust geopenbaard. Molly (Emmy Raver-Lampman) kan daarentegen haar talent niet volledig benutten.
Cole’s zus is een uitstekende illustrator en mag voor de schoolkrant een cartoon maken. Kiest ze voor haar favoriete feministische superheldin? Of toch voor ‘Bean Fart’? Ze durft haar klasgenoten nog niet deelgenoot te maken van de wereld van de superheldin en kiest voor de laatstgenoemde schetenlatende boon. Niettemin wordt de prent goed ontvangen. Kinderen stellen een boon, die echt uitsluitend scheten laat, zeer op prijs. Maar Molly mist diepgang. Waarmee de aflevering inhaakt op een oud kunstenaarsdilemma: maak je kunst voor jezelf, of voor een publiek? En: in hoeverre doe je concessies?
Tot zover de lieflijke verhaallijnen in Central Park , bad guy Bitsy (Stanley Tucci) komt natuurlijk ook aan bod: de vastgoedkoningin die het park ziet als een plek waar ze wolkenkrabbers in kan plempen. Ze heeft last van jicht omdat ze te veel rood vlees en wijn consumeert, en haar assistent Helen (Daveed Diggs) lijdt hier ook onder omdat ze steevast Bitsy’s restjes naar binnen werkt. Oftewel, de kwaadaardige plannen staan – zoals vrijwel altijd in Central Park – nog even op pauze. Zodat platitudes onder de loep kunnen worden genomen – zoals de talenten van Cole en Molly. Dat is natuurlijk gewoon leuker.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
En zo kabbelt Central Park voort. Ongezien, bijna. Een pareltje dat door veel Nederlandse kijkers nog niet is ontdekt. Met fijne nummers, geestige personages en aandoenlijke thema’s.
Central Park S02B, vanaf 4 maart 2022 wekelijks op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief