Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Captain Fall S01E01: geestig en gewiekst

  •  
28-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
CaptainFall

© Netflix

In animatiereeks bedacht door de makers van Norsemen wordt een minkukel de kapitein van een cruiseschip.

Wat is er eigenlijk gebeurd met scenaristen Jon Iver Helgaker en Jonas Torgersen, de mannen achter het intens flauwe maar trefzekere Norsemen (2016-2020)? Welnu, het duo heeft naarstig gewerkt aan een animatieserie. Het resultaat is Captain Fall: een Engelstalige reeks met grote namen én de geprononceerde zwarte humor van de Noren.  

De Netflix-titel draait om een sul (Jason Ritter speelt Jonathan Fall) die op een dag de kans van zijn leven krijgt: hij wordt aangenomen als de kapitein van een gigantisch cruiseschip. Op zich is dat een eigenaardige ontwikkeling, aangezien Fall door een medewerker van een uitzendbureau wordt omschreven als een loser. Hij belandde qua cijfers onderaan in zijn klas en wordt door zijn ouders behandeld als vuil. Zo hebben ze hem in een boomhut weggestopt. Zijn broer Tanner (Adam DeVine in een geestige rol) is juist het grote voorbeeld van het gezin: hij ís zeekapitein en natuurlijk ontzettend jaloers als hij het nieuws van zijn broertje verneemt.

Part_1_Trailer__Captain_Fall_u_00_01_51_22

© Netflix

Fall volgt een kapitein op die vanwege drugshandel en een aantal andere zaken werd opgepakt. Een rechercheur (een rol van Christopher Meloni) gelooft echter niet dat de kapitein verantwoordelijk is, maar dat een kartel of syndicaat achter de schimmige aangelegenheden op het schip schuilt. Hij omschrijft zichzelf als ‘net zo obsessief als Carrie Mathison’. Daarmee verwijst hij naar het hoofdpersonage uit Homeland. Captain Fall zit naast grappen over seks vol met dat soort gewiekste referenties. Met deze animatiereeks laten Helgaker en Torgersen hun veelzijdigheid zien. Ze hebben hun satire naar een hoger niveau getild.

Captain Fall, vanaf vrijdag 28 juli 2023 in zijn geheel op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief