Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Black Adam: fijne cast; slordig scenario

  •  
16-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
Black Adam
DC-film over superheld (of antiheld) gespeeld door The Rock verveelt geen moment, maar blinkt geenszins uit in innovatieve invalshoeken of indrukwekkende CGI.
Foto credits: DC / Warner Brothers
In de nieuwe DC-film Black Adam , een spin-off van Shazam uit 2019, speelt Dwayne 'The Rock' Johnson het titelpersonage: een voormalige slaaf uit de plaats Kahndaq die rond 2600 voor Christus superkrachten krijgt van een raad van tovenaars. Dit gebeurt nadat de dan nog jonge en dus niet gespierde Black Adam een revolte start tegen de tirannieke koning Ahk-Ton (acteur Marwan Kanzeri speelt naast deze engerd verderop in de film nog een bad guy). Hierna raakt Black Adam in een soort winterslaap, totdat hij (vanaf dat punt gespeeld door The Rock) in het heden weer tot leven wordt geroepen.
Kahndaq is namelijk is door een plaag van de zogeheten Intergang (een groep huurlingen) onleefbaar geworden. Archeoloog Adrianna Tomaz (Sarah Shahi uit Person of Interest ) is degene die met de vondst van een geheimzinnige kroon ervoor zorgt dat Adam ten tonele verschijnt en een einde kan maken aan de chaos. Maar regeringsfunctionaris Amanda Waller (een cameo van Viola Davis) vindt de reus wel erg intimiderend en stuurt een groep van haar superhelden (waaronder Dr. Fate, gespeeld door Pierce Brosnan) erop af. Wat volgt is bekend terrein: als twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen.
Black Adam
Oftewel, er dient zich ergens halverwege een nieuwe vijand aan. En Black Adam blijkt zo kwaadaardig niet. Misschien een tikkeltje koppig. Ook moet gezegd worden dat The Rock er koddig uitziet: zijn personage zweeft namelijk voortdurend, en het lijkt net alsof de spierbundel door onzichtbare krachten een zogeheten wedgie krijgt. Dat is spijtig maar tegelijk tekenend voor een film die überhaupt met lelijke CGI en een bijna epileptische montage nogal chaotisch en onevenwichtig oogt. Hulde ook voor de kijkers die de complexe verhaallijnen in een keer begrijpen. Dat is nogal een opgave.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Black Adam
Overigens ligt dit alles niet aan The Rock en zijn mede-acteurs. Johnson heeft zoals gewoonlijk een stoere blik in huis en genereert bijna automatisch sympathie. En ook Kenzari geeft met knap spel, hij kan bijna moeiteloos bad guys spelen zo lijkt het, diepgang aan zijn personage. De oplettende kijker zal daarnaast komiek Mo Amer zien in een geestige bijrol, waarin de zelfspot waar hij om bekendstaat een belangrijke rol speelt. Kortom, er is véél te zien in Black Adam , maar een succes is het allesbehalve.
Black Adam, vanaf 16 december 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief