Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

BBC verfilmt nog meer werk van John le Carré

  •  
17-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
1743233607
De BBC en AMC verfilmen nogmaals een boek van John le Carré. Dit keer gaat het om The Spy Who Came in from the Cold.
Het verhaal van The Spy Who Came In From The Cold speelt zich af aan het begin van de jaren zestig. De koude oorlog is op het hoogtepunt en de Berlijnse muur is net gebouwd. De Britse spion Alex Leamas wordt teruggestuurd naar de Duitse hoofdstad, om zijn Duitse tegenpool Hans-Dieter Mundt in de val te lokken. De roman werd een bestseller en kreeg een aantal jaren na de publicatie al eens een verfilming met Richard Burton als Leamas. Adaptaties van het werk van Le Carré zijn de laatste jaren weer erg populair geworden. Op filmgebied zagen we bijvoorbeeld A Most Wanted Man, geregisseerd door onze eigen Anton Corbijn, en Tinker Tailor Soldier Spy, waar Gary Oldman in 2012 dan eindelijk zijn eerste Oscarnominatie voor ontving. Oldmans personage uit Tinker Tailor Soldier Spy, heeft tevens een bijrolletje in The Spy Who Came In From The Cold.
De BBC en AMC verfilmden eerder het door Le Carré geschreven The Night Manager, waar Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman onlangs Golden Globes voor wonnen. Ook een vervolg op The Night Manager wordt niet uitgesloten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief