Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Taylor Swift wil geld van YouTube

22-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LaGardeTaylor
Mediaoverzicht 22 juni: Youtube verdient over de ruggen van artiesten, aldus wereldberoemde 160 muzikanten. En dat moet maar eens anders.
 
Artiesten zouden moeten meeprofiteren van de muziek op YouTube of Facebook, schrijven 160 artiesten (onder wie Taylor Swift, U2 en Paul McCartney), aldus nrc.next. De copyrightwetgeving (de laatste update stamt uit 1998) heeft grote techbedrijven de kans gegeven om zo te groeien, stellen de muzikanten. In een reactie stelt YouTube dat er met de meeste auteursrechtenorganisaties deals zijn gesloten.
Radio 538 is weer ferm het grootste radiostation van Nederland, schrijft Algemeen Dagblad. ‘De marktleider scoorde 11,8 procentpunt, terwijl Qmusic als  tweede station van Nederland 9,6 procentpunt noteerde.’ Tijdens de vorige meting zat er maar één procent tussen de nummer één (538) en twee (Q). Sky Radio en NPO Radio 2 staan derde en vierde.
De politieke beweging DENK is nog niet uitgebashed op de journalistiek: journalisten zouden voortaan een eed moeten afleggen waarin ze beloven dat ze te goeder trouw zullen werken. Volgens Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu schort het aan vertrouwen in de media. Een eedaflegging ‘zou kunnen helpen om de schijn van wantrouwen te voorkomen,’ schrijft nrc.next.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief