Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit moet je weten over glijmiddel

  •  
15-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68462 keer bekeken
  •  
#blijdatikglij_1539843835.png
We hebben God al vaak op onze blote knietjes bedankt voor glijmiddel. Letterlijk. Glijmiddel heeft al heel wat sterretjes gered en droge sloten opgepept. Maar hoe de fok kies je tussen siliconen, olie, waterbasis, geurtjes en kleurtjes. Al onderuit geglibberd? Wij helpen je een handje.
Waterbasis
Glijmiddel op waterbasis wordt het meest gebruikt. Het is veilig, geeft geen vlekken en lekker makkelijk af te spoelen als de pret voorbij is. Het spul droogt alleen wel gauw op. Vaak bijspuiten dus, als je wil blijven glibberen!
Siliconen
De crème de la crème onder de glijmiddelen. Vooral voor anale seks is dit je holy grail. Het is lekker dik en droogt niet snel uit. Best belangrijk bij het kontneuken. Anders scheurt die ster halverwege alsnog uit. Maar ook bij een potje punipompen kan je dit glibberhulpje inschakelen. Niet iedere mossel wordt even nat. Over nat gesproken: als je in het water gaat batsen, gebruik dan siliconen glijmiddel! Dat lost niet op in water, waardoor de boel niet stroef wordt! Gebruik dit  glijmiddel alleen niet op je siliconen speeltjes. Dan kan het materiaal beschadigen, waardoor er bacteriën bij kunnen komen. Iew.
Olie
Glijmiddel op basis van olie is wat minder populair. En terecht. Want olie kan irriteren, is moeilijker afwasbaar én olie en latex gaan niet samen. En laten de meeste condooms nou net van latex zijn. Heb je geen kinderwens of soa's op je verlanglijstje? Kies dan een ander soort glijmiddel.
Niet voor de poes
Heb je een keus gemaakt? Let er nog wel even op dat er geen glycerine in je glijmiddel zit. Want dat fuckt met de zuurgraad van de vagina.  Dit kan vaginale infecties veroorzaken bij sommige vrouwen (ongeveer 10%). Daar wordt de poes niet blij van! 
Aanbrengen
Glijmiddel kun je niet echt fout aanbrengen, spuit het waar je wil. Maar voor het beste effect kwak je het direct op de lul. Als die ergens naar binnen glijdt, wordt het glijmiddel direct goed verdeeld. Hèndig!
Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes
Ga niet experimenteren met olijfolie, babyolie of crèmespoeling. Ja echt, mensen smeren de gekste shit tussen hun benen. Wat ze even vergeten is dat er irriterende stoffen als parfum en sulfaten inzitten. En daar kan je een branderige swans of poes van krijgen. Experimenteren met glibberen is een dikke vette ja, maar spuit geen dingen in je die daar niet voor bedoeld zijn.


Zin om je achtertuintje te laten schoffelen? Check dan eerst even of je wel klaar bent voor anaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.