Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit moet je doen als de penis niet past

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
111698 keer bekeken
  •  
Piemel past niet in het gaatje
In De Seksmobiel beantwoordt Jurre samen met een BN’er, YouTuber of artiest allerlei seksvragen. En dat doet hij zo goed mogelijk. Maar sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom beantwoorden we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel samen met een professional! En deze week is dat de vraag: ik krijg zijn/mijn piemel er niet in, wat nu?
Je bent allebei geil, de pik is stijf en het gaatje lijkt er klaar voor: het is sexy time! Jullie  gaan in de juiste houding liggen en wagen een poging. Maar dan lukt het niet. Het lijkt alsof je een lul in een navel probeert te prikken. Zijn of jouw piemel lijkt niet te passen. Shit, is de penis te groot? Doen we iets verkeerd? Of is het gaatje te strak?
Honkbalknuppel
Tenzij je een genotsknots ter grootte van een honkbalknuppel hebt is een piemel, onder normale omstandigheden, voor een vrouw niet te groot. Maar, seks lukt niet zomaar. Een pik in de buurt van een kut duwen en hopen dat hij erin gaat werkt niet. Daar komt heel wat voorbereiding bij kijken. Hetzelfde geldt voor de anus, daarover lees je later in dit artikel meer.
Voorspel
Zoenen, strelen, vingeren, pijpen, beffen, het helpt allemaal om meer opgewonden, meer ontspannen en fysiek geiler (natter of stijver) te worden. En dan niet meteen die vinger erin knallen. Zelfs voor een vinger moet het gaatje soms al wijder worden, door voorspel. Doe het lang. Bouw het op. Zet muziek aan, neem de tijd, verken elk plekje van elkaars lichaam. Lik, knabbel, zuig. Pas als het glibbert van de lichaamssappen en er langzaamaan meer vingers in passen kan je proberen of de piemel past.
Spanning
Maar wat als het dan nog niet lukt? Voor die vraag namen we contact op met seksuoloog Inger Tempels- van Zetten. “Een penis hoort eigenlijk gewoon in de vagina te passen. Wanneer dit niet lukt komt dit vaak door spanning in de bekkenbodemspieren. Je ziet vaak dat vingers of een tampon dan ook lastig zijn. Het meisje is niet ontspannen genoeg. Duw nooit door. Als het pijn doet zorgt dat de volgende keer namelijk voor nog meer spanning.”
Opgewonden
“Ook wanneer je niet opgewonden genoeg bent lijkt het niet te passen. Besteed veel aandacht aan het voorspel. Neem er de tijd voor, doe het voorzichtig. De sfeer moet goed zijn, de vagina moet goed nat zijn, dan pas kun je het proberen. Als het nog niet past is het toch te gespannen. Stop dan. Ga op andere manieren met elkaar vrijen. Waarom zou je zin hebben in iets dat pijn doet? Dat is niet de bedoeling van seks, het moet vooral leuk zijn.”
Anale spier
“Bij anale seks spelen de bekkenbodemspieren ook een grote rol. Daarnaast heb je nog de anale spier. Die is heel sterk. Ze moeten allebei ontspannen zijn. Goed voorspel is ook hier belangrijk.”
Het is dus bij anale seks net zo belangrijk dat je de tijd neemt om opgewonden te raken, zorg dat je ontspannen bent. Begin met zachtjes vingeren, zorg dat de kringspier ontspant. Glijmiddel is hier erg belangrijk. Pas als dit goed voelt kun je zachtjes met het puntje van de penis proberen.
Praat
Wanneer het niet lijkt te passen moet je goed communiceren. Is iemand er nog niet klaar voor? Vind je dit lekker? Gaat het? Op die manier kom je er precies achter wat het juiste moment is. Of dat het beter is te stoppen en op een manier verder te gaan die voor jullie allebei fijn is.
Mocht het toch echt niet lukken, vraag dan om hulp bij je huisarts of een seksuoloog.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.