Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

10 TIPS VOOR JE EERSTE KEER XTC

  •  
20-06-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
141297 keer bekeken
  •  
XTCTIPS
Het festivalseizoen is los! En dat betekent voor veel mensen XTC poppen en daarna lekker dansen in de zon. Hartstikke leuk. Maar de laatste jaren stijgt het aantal incidenten met XTC. Dat heeft veelal te maken met slechte voorbereiding. Oververhitting, watervergiftiging en te hoge doseringen MDMA zijn de boosdoener. Slecht gaan door deze factoren is te voorkomen. Vooral mensen die voor het eerst XTC gebruiken zijn slecht op de hoogte van de voorbereidingen. En om je een fantastische eerste trip te bezorgen, zijn hier 10 tips voor de eerste keer XTC!
Laat je pillen testen
Meten is weten. Dat geldt ook voor XTC. In XTC hoort MDMA te zitten. Maar het komt soms ook voor dat er een andere stof in je pil zit. Dit wil je niet. Om er zeker van te zijn kan je het beste je pillen laten testen bij de GGD. Dit kan anoniem en kost je in de meeste gevallen niks, of de prijs van een biertje. Op deze manier kom je er ook achter of er niet teveel MDMA in je pil zit want ook dit kan gevaarlijk zijn.
Slaap goed van tevoren
Zorg dat je goed uitgerust bent. Als je XTC gebruikt verbruik je veel energie. Slapen zorgt voor meer energie en dus kan je harder uit je plaat. Gevalletje één en één is twee.
Eet goed van tevoren
Dat heeft wederom met energie te maken. Op een lege maag kan je niet teren. Eet gewoon normaal en gezond voordat je XTC gaat gebruiken. Het is aan te raden om je portie te vergroten omdat je tijdens de XTC minder eetlust hebt. Probeer overigens tijdens het gebruik van XTC wel te eten, al is het maar een klein beetje. Denk hierbij aan een banaan of een soepje.
Zorg dat je mentaal in topconditie bent
Als je kampt met depressie of down bent, is het niet handig om XTC te nemen. XTC werkt op je serotonine, dat is het stofje dat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Serotonine heeft ook te maken met psychische klachten. XTC kan sluimerende psychische klachten verergeren. Angst, paniekaanvallen en psychoses kunnen optreden als je XTC neemt en je mentale toestand niet optimaal is.
Let op de dosering
Het is aantrekkelijk om zomaar een halve pil naar binnen te gooien, maar dit is niet aan te raden. Weet hoeveel mg MDMA er in je pil zit - zie tip 1 - en weet hoeveel jij moet nemen. Slik niet meer dan 1 tot 1,5 mg MDMA per kilogram lichaamsgewicht. Dus als jij 60 kilo weegt, moet je niet meer nemen dan 60 tot 90 mg.
Drink voldoende water
Als je uiteindelijk je pil hebt genomen, is het  belangrijk om te blijven hydrateren. Door het slikken van XTC krijg je een gortdroge mond en dorst. Dit kan je verminderen door water te drinken. Maar let op: teveel water is gevaarlijk . Hierdoor kan watervergiftiging ontstaan. Je kan het beste 1 glas water per uur drinken en maximaal 2. Drink geen alcohol. Dit kan zorgen voor uitdroging. Pro-tip: loop niet continu met een flesje water in je handen. Hierdoor drink je meer. Koop een fannypack waar een flesje inpast. Of doe water in een glas.
Blijf op temperatuur
Een van de meest ernstige risico’s van XTC-gebruik is oververhitting. MDMA verhoogt de lichaamstemperatuur. XTC wordt vaak gebruikt in een warme, drukke omgeving waar veel gedanst wordt. Hoe hoger de dosering in XTC, hoe groter de kans op oververhitting. Neem dus af en toe pauzes tussen het dansen. En houd in de gaten of je het niet te heet hebt. Zoek anders verkoeling in de schaduw.
Niet combineren
Het combineren van drugs kan gevaarlijke situaties opleveren. Drugs kunnen elkaars effecten tegenwerken of juist versterken. Dit moet je dus niet doen.
Zorg voor jezelf na de trip
Het gebruiken van XTC is een uitputting voor je lichaam. Zorg dat je erna goed uitrust en vul je reserves aan. Neem de dag erna Vitamine C. Dit zit in groente, fruit en sinaasappelsap. Vitamine C is een antioxidant en beschermt weefsels en organen tegen gifstoffen. Ook noten zijn goed, hier zit Vitamine E in. Groenten zoals broccoli, vis zoals makreel en kruiden zoals peterselie en rode peper doen ook wonderen. Groene thee erbij en je bent zo weer de oude.
Have fun!
Als je met de bovenstaande punten rekening hebt gehouden, ben jij klaar om uit je dak te gaan op een pilletje. Vergeet vooral niet dat XTC ook hartstikke leuk kan zijn. De meeste mensen  herinneren zich de eerste keer als gisteren. Dus geniet ervan, en let op elkaar!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.