Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit moet je weten over XTC

  •  
23-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2838 keer bekeken
  •  
XTC oog
De kille winter is voorbij en je tante Tieneke heeft inmiddels alweer een bruinleren rimpelhuidje van de zon. En het festival seizoen begint! Dat houdt in: lekkere hitjes, dansen tot de volgende ochtend, met drank gooien en slechte seks in stinktentjes. Oh, en waarschijnlijk na binnenkomst even de meegesmokkelde pillen uit je onderbroekje toveren en achteroverdrukken.
Dat je een pilletje wil poppen op een festival, dat snappen we best. Maar toch willen we het even over die pillen hebben. Want er zijn namelijk fokking veel verschillende pillen. En elke pil heeft een andere sterkte. Maar als het over doseren gaat hoor je vaak alleen “Ik neem altijd meteen een halfje.” of “Ik begin altijd eerst met een kwartje.”. En alleen op die manier doseren is gewoon kut.
XTC pillen worden namelijk steeds sterker. En geen pil is hetzelfde. In de ene pil zit 100 milligram MDMA en in een andere zit 350 milligram MDMA. En dat betekent dat een halfje van de ene pil absoluut niet hetzelfde effect geeft als een halfje van een andere. Dus daarom: laat je pillen altijd testen. Alleen op die manier weet je hoe sterk ze zijn. En kan je beter uitrekenen hoeveel jij moet nemen voor een chille space. 
Hoe dan?
XTC slikken is natuurlijk nooit helemaal risicoloos, maar dat wist je waarschijnlijk wel. En zo niet: bij deze. Maar als je toch aan de pillen wil gaan dan is een recreatieve dosis één tot anderhalve milligram MDMA per kilo lichaamsgewicht. Neem je meer? Dan worden de risico’s groter, je space minder leuk (je hoofd trouwens ook) en de dip die volgt wordt zwaarder. Wil je meer info over de risico’s en wat je wel en niet moet doen? Check dan even dit artikeltje want daar hebben we alle feiten en fabeltjes over XTC op een rijtje gezet. Rete handig.
En wil je zien wat XTC met je doet? Nellie en Bastiaan probeerden het al eens uit in Drugslab.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.