Leden

Contact

Contact met de ledenservice van BNNVARA

Mail of brief ontvangen met belangrijk nieuws over je lidmaatschap?
Vanuit het kabinet en Commissariaat voor de Media (cvdm.nl) worden Publieke Omroepen verplicht de wettelijke contributie per 1 januari 2022 te verhogen. Een aantal van onze leden betalen op dit moment €5,72 voor het lidmaatschap van BNNVARA en daar zijn we superblij mee, maar: Vanaf 1 januari 2022 zullen we voor al onze leden 1 prijs hanteren namelijk €10,00.

Voor slechts een tientje per jaar, blijf je ons steunen. Daarmee ontvang je ook direct dezelfde ledenvoordelen die horen met ons tientjes lidmaatschap, namelijk;

- Toegang tot BNNVARA Spot, het online platform alleen toegankelijk voor BNNVARA-leden  
waarop we online evenementen organiseren. Van inspiratiesessies tot interviews met makers. En waar jij met andere leden, makers en presentatoren in gesprek kan gaan. Neem hier gelijk een kijkje!

- Je wordt maandelijks op de hoogte gebracht van de nieuwste BNNVARA-programma’s en verhalen die je aan het denken zetten en in beweging krijgen.

- Jaarlijks realiseren we één eindejaarsmissie samen met jou en strijden we daarmee voor kansengelijkheid. Zo hebben we samen de plastic soup aangepakt  en hebben we Nederland toegankelijker gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

-Met korting of gratis naar BNNVARA-evenementen en het bijwonen van onze programma’s.

Als dit op jouw lidmaatschap van toepassing is, dan zullen we je hier over informeren dit jaar. Je ontvangt, tegen de tijd dat het voor jou van toepassing is, automatisch van ons een e-mail of een brief. Heb je naar aanleiding van die e-mail of brief een vraag? Neem dan contact met ons op via: 0900-0123 en toets 6 in het keuzemenu. (Geen extra kosten. Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur)

Postadres
Postbus 175
1200 AD  HILVERSUM

Telefoon
0900-0123 (Geen extra kosten. Van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.)

WhatsApp
088 - 676 66 92 (Van maandag t/m vrijdag; niet in het weekend.)
Voeg ons telefoonnummer toe aan je contacten in je smartphone en stuur ons je bericht via WhatsApp.

MijnBNNVARA
Ga naar mijn.bnnvara.nl , log in/maak een account aan en stuur ons een bericht via 'mijn vragen'.

Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over het lidmaatschap? Kijk dan eerst eens bij de veelgestelde vragen hieronder. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

BNNVARA - Hoe zit dat?
De programma’s van BNNVARA worden sinds 24 augustus 2017 uitgezonden onder de vlag van het merk BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen als één uitgesproken mediamerk. Bij BNNVARA maken we ons hard voor een vrije en sociaal rechtvaardige samenleving waarin iedereen mag meedoen. Met de energie, lef en humor die je gewend bent. En met de programma’s en presentatoren die bij ons passen. We maken programma’s als #BOOS, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Sophie in de Mentale Kreukels, Zembla, 3 op Reis en First Dates.

De leden die BNNVARA vertegenwoordigen, werken actief mee aan de koers van de omroep. Sinds 1 september 2018 gebeurt dit vanuit een gezamenlijke Ledenraad BNNVARA. Daardoor kunnen we onze leden nog beter betrekken bij alles wat BNNVARA maakt. De Ledenraad BNNVARA ziet erop toe dat de waarden van BNN en VARA geborgd zijn en blijven binnen BNNVARA. Vertaald naar nu natuurlijk, want stilstaan is geen optie. Nooit geweest ook. De maatschappelijke mediaorganisatie BNNVARA wil een breed publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren.

Wat kan ik met mijn BNNVARA-account?
Met jouw BNNVARA-account beheer je je eigen gegevens en voorkeuren. Zo kunnen wij je precies bieden wat jíj interessant vindt. Je kunt meepraten over onze programma’s in de speciale communities. Als BNNVARA-lid kun je met jouw BNNVARA-account bovendien makkelijk zelf je gegevens wijzigen en doe je met je account met één klik mee aan exclusieve BNNVARA-ledenacties. Hoe maak ik het BNNVARA-account aan? Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in of maak een account aan, Om je lidmaatschap te koppelen aan je BNNVARA-account heb je je relatienummer en je postcode nodig. Koppel je account onder ‘Mijn Producten’ en ‘Mijn Lidmaatschappen’.

Hoe kan ik BNNVARA-lid worden?
Jouw steun is heel belangrijk! Dankzij onze leden kunnen we de BNNVARA-programma’s blijven maken. Ben je 16 jaar of ouder, woonachtig in Nederland en wil je BNNVARA steunen? Sluit je nu tot wederopzegging bij ons aan via: bnnvara.nl/word-lid. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de Publieks- en Ledenservice.  Contactgegevens staan bovenaan deze pagina. 

Wat is mijn relatienummer?
Je relatienummer vind je in de bevestigingsbrief of -mail van je lidmaatschap, in ledennieuwsbrieven die je van ons ontvangt, óf op je bankafschrift bij je jaarlijkse betaling aan ons. Je kunt ook contact opnemen met de afdeling  Publieks- en Ledenservice.  Contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Hoe kan ik meedoen aan ledenacties?
Als BNNVARA-lid profiteer je het hele jaar van exclusieve winacties en ledenvoordelen. Ga naar: bnnvara.nl/leden Nog geen lid? Word hier lid en doe daarna meteen mee! 

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?
Wil je een verhuizing of bijvoorbeeld een naamswijziging doorgeven? Doe dit direct zelf via je BNNVARA-account. Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in!
Nog geen account? Maak deze dan aan via mijn.bnnvara.nl Koppel vervolgens je lidmaatschap aan je BNNVARA-account. Koppel je account onder ‘Mijn Producten’ en ‘Mijn Lidmaatschappen’. Hiervoor heb je je relatienummer (te vinden in ledenmails) en je postcode nodig.

Op welke manier moet ik contributie betalen?
Je kunt per automatische incasso en acceptgiro betalen. Wil je de manier van betalen wijzigen? Neem dan contact op met onze Ledenservice. Contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Wanneer betaal ik de contributie?
De betaling van je BNNVARA-contributie vindt plaats voorafgaande aan de ingangsdatum van je lidmaatschap. Als je een automatische machtiging hebt afgegeven voor betaling, dan zullen wij circa zeven dagen voor aanvang van de lidmaatschapsperiode het bedrag incasseren van het door jouw opgegeven rekeningnummer. De acceptgirokaart ontvang je ongeveer twee weken voor de nieuwe lidmaatschapsperiode.

Hoe kan ik het BNNVARA-lidmaatschap stoppen?
Zeker weten? We hebben je steun hard nodig! Zo kunnen we doorgaan met het maken van programma’s als Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Klem, #BOOS, ZEMBLA, Vroege Vogels en Kassa. Voor slechts €10,00 steun je ons een heel jaar lang! Echt opzeggen? Dat kan telefonisch via 0900-0123 (geen extra kosten. Op werkdagen, tijdens kantooruren.) Het BNNVARA-lidmaatschap is per jaar opzegbaar. Uiterlijk een maand voor het ingaan van de nieuwe lidmaatschapsperiode dient je opzegging bij ons binnen te zijn.