Logo Leden
Hier lees je hoe je programma's kan bijwonen, aan welke winacties je kan meedoen en waar jij als BNNVARA-lid aan bijdraagt.

Contact

Heb je een vraag over jouw BNNVARA lidmaatschap? Kijk dan bij de veel gestelde vragen hieronder. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Postadres:
BNNVARA
T.a.v. Publieksservice
Postbus 175
1200 AD  HILVERSUM
===
Telefoon afdeling Publieksservice BNNVARA: 0900-0123 (geen extra kosten. Van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.) Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste tijden:

 • dinsdag 5 december zijn we tot 16:00 uur bereikbaar
 • maandag 25 en dinsdag 26 december zijn we telefonisch niet bereikbaar
 • maandag 1 januari 2024 zijn we telefonisch niet bereikbaar

E-mail: Contact@bnnvara.nl (mails worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Je ontvangt zo snel als mogelijk antwoord van ons.)

Hoeveel kost een lidmaatschap?
Vanuit het kabinet en Commissariaat voor de Media (cvdm.nl) worden Publieke Omroepen verplicht de wettelijke contributie per 1 januari 2022 te verhogen. Een aantal van onze leden betalen op dit moment €5,72 voor het lidmaatschap van BNNVARA en daar zijn we superblij mee, maar: Vanaf 1 januari 2022 zullen we voor al onze leden 1 prijs hanteren namelijk €10,00. Voor slechts een tientje per jaar, blijf je ons steunen. Daarmee ontvang je ook direct dezelfde ledenvoordelen die horen met ons tientjes lidmaatschap, namelijk;

Waarom stopt BNNVARA met het versturen van een acceptgiro?
Negen van de tien mensen die een factuur met acceptgiro ontvangen, betalen deze online. Daarom wordt de acceptgiro met ingang van 1 juni 2023 in heel Nederland afgeschaft. Dit is een beslissing van Currence, de producteigenaar van de acceptgiro. Kijk voor meer informatie op: bnnvara.nl/factuur

 • Toegang tot BNNVARA Spot, het online platform alleen toegankelijk voor BNNVARA-leden  
  waarop we online evenementen organiseren. Van inspiratiesessies tot interviews met makers. En waar jij met andere leden, makers en presentatoren in gesprek kan gaan. Neem hier gelijk een kijkje!
 • Je wordt maandelijks op de hoogte gebracht van de nieuwste BNNVARA-programma’s en verhalen die je aan het denken zetten en in beweging krijgen.
 • Jaarlijks realiseren we één eindejaarsmissie samen met jou en strijden we daarmee voor kansengelijkheid. Zo hebben we samen de plastic soup aangepakt en hebben we Nederland toegankelijker gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
 • Met korting of gratis naar BNNVARA-evenementen en het bijwonen van onze programma’s.

Hoe kan ik lid worden van BNNVARA?
Jouw steun is heel belangrijk! Dankzij onze leden kunnen we de BNNVARA-programma’s blijven maken. Ben je 16 jaar of ouder, woonachtig in Nederland en wil je BNNVARA steunen? Sluit je nu tot wederopzegging bij ons aan via: bnnvara.nl/word-lid. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de Publieks- en Ledenservice.  Contactgegevens staan bovenaan deze pagina. 

Wat is mijn relatienummer?
Je relatienummer vind je in de bevestigingsbrief of -mail van je lidmaatschap, in ledennieuwsbrieven die je van ons ontvangt, óf op je bankafschrift bij je jaarlijkse betaling aan ons. Je kunt ook contact opnemen met de afdeling  Publieks- en Ledenservice.  Contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Hoe kan ik meedoen aan ledenacties?
Als BNNVARA-lid profiteer je het hele jaar van exclusieve winacties en ledenvoordelen. Nog geen lid? Word hier lid en doe daarna meteen mee! 

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?
Wil je een verhuizing of bijvoorbeeld een naamswijziging doorgeven? Doe dit direct zelf via je BNNVARA-account. Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in! Nog geen account? Maak deze dan aan via mijn.bnnvara.nl Koppel vervolgens je lidmaatschap aan je BNNVARA-account. Koppel je account onder ‘Mijn Producten’ en ‘Mijn Lidmaatschappen’. Hiervoor heb je je relatienummer (te vinden in ledenmails) en je postcode nodig.

Op welke manier moet ik contributie betalen?
Als je een automatische incasso hebt afgegeven wordt er eenmaal per jaar automatisch 10 EURO afgeschreven, zo heb je er geen omkijken naar. Als je een factuur, per post of per e-mail, ontvangt zijn er drie verschillende manieren waarop betaling van deze factuur mogelijk is:

 • Door een overboeking via internet- of mobiel bankieren;
 • Door de QR-code in de factuur met een tablet of smartphone te scannen;

Wanneer betaal ik de contributie?
De betaling van je BNNVARA-contributie vindt plaats voorafgaande aan de ingangsdatum van je lidmaatschap. Als je een automatische incasso hebt afgegeven voor betaling, dan zullen wij circa zeven dagen voor aanvang van de lidmaatschapsperiode het bedrag incasseren van het door jouw opgegeven rekeningnummer. De factuur ontvang je ongeveer twee weken voor de nieuwe lidmaatschapsperiode.

Hoe kan ik het BNNVARA-lidmaatschap stoppen?
Zeker weten? We hebben je steun hard nodig! Zo kunnen we doorgaan met het maken van programma’s als Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Klem, BOOS, ZEMBLA, Vroege Vogels en Kassa. Voor slechts €10,00 steun je ons een heel jaar lang! Echt opzeggen? Dat kan telefonisch via 0900-0123 (geen extra kosten. Op werkdagen, tijdens kantooruren.) Het BNNVARA-lidmaatschap is per jaar opzegbaar. Uiterlijk een maand voor het ingaan van de nieuwe lidmaatschapsperiode dient je opzegging bij ons binnen te zijn.

Wat kan ik met mijn BNNVARA-account?
Met jouw BNNVARA-account beheer je je eigen gegevens en voorkeuren. Zo kunnen wij je precies bieden wat jíj interessant vindt. Je kunt meepraten over onze programma’s in de speciale communities. Als BNNVARA-lid kun je met jouw BNNVARA-account bovendien makkelijk zelf je gegevens wijzigen en doe je met je account met één klik mee aan exclusieve BNNVARA-ledenacties. Hoe maak ik het BNNVARA-account aan? Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in of maak een account aan, Om je lidmaatschap te koppelen aan je BNNVARA-account heb je je relatienummer en je postcode nodig. Koppel je account onder ‘Mijn Producten’ en ‘Mijn Lidmaatschappen’.