Donatie

Heb je een vraag over doneren aan BNNVARA? Kijk dan bij de veel gestelde vragen hieronder. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Postadres:
BNNVARA
T.a.v. Publieksservice
Postbus 175
1200 AD  HILVERSUM

Telefoon afdeling Publieksservice BNNVARA: 0900-0123 (Geen extra kosten. Van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.)

E-mail: Contact@bnnvara.nl (mails worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Je ontvangt zo snel als mogelijk antwoord van ons.)

Fiscaalnummer/RSIN van BNNVARA: 853162402

IBAN BNNVARA: NL20RABO0317329375

Hoe kan ik mijn donatie/gift aan BNNVARA overmaken?
Je kan via het online donatieformulier, onderaan deze pagina, geld doneren aan BNNVARA. Je kan jouw donatie ook overmaken op IBAN NL20RABO0317329375. Vermeld bij de omschrijving duidelijk dat het om een donatie/gift gaat. Wil je op de hoogte gehouden worden, vul dan jouw adresgegevens in op het online donatieformulier.

Kan ik ook eenmalig een bedrag doneren?
Ja, je kunt ook eenmalig doneren. Het minimale bedrag dat je kan doneren is € 1.

Kan ik ook structureel doneren?
Ja, je kunt iedere maand of per jaar een vast bedrag aan BNNVARA doneren. Via het online donatieformulier kun je aangeven of je jaarlijks of maandelijks wilt doneren aan BNNVARA. Wij schrijven het bedrag dan automatisch van jouw rekening af en houden je bovendien op de hoogte wat we met jouw donatie doen.

Kan ik het bedrag dat ik iedere maand/jaar aan BNNVARA doneer wijzigen?
Ja, je kunt het bedrag dat je aan BNNVARA doneert ook aanpassen, let wel op dat het minimale bedrag dat je kan doneren 1 euro is. Wil je het bedrag aanpassen dan kun je contact opnemen met onze afdeling Publieksservice. Contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Hoe kan ik mijn donateurschap opzeggen?
Als je wilt opzeggen kun je contact met onze afdeling Publieksservice opnemen. Contactgegevens staan bovenaan deze pagina. Je kan je donatie te allen tijde opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand, restitutie is niet mogelijk.

Ik ben vaste donateur van BNNVARA, maar wil mijn donatie opzeggen, is er een opzegtermijn?
Ja, er is een opzegtermijn van 1 maand. Je kan je donatie te allen tijde opzeggen, restitutie is niet mogelijk. Als je wilt opzeggen kun je contact opnemen met onze afdeling Publieksservice. Contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Is mijn gift aftrekbaar voor de belasting?
BNNVARA heeft een ANBI status. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de belasting. Lees hier meer over de geldende regels voor belastingaftrek.

Wat is jullie RSIN (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer)?
Het RSIN van BNNVARA is: 8531 62 402. Dit nummer moet je vermelden als je jouw donatie aan BNNVARA bij de belastingdienst wil opgeven.

Wat is mijn relatienummer?
Jouw unieke relatienummer (die vaste donateurs krijgen) vind je in de bevestigingsmail, op je bankafschrift bij je betaling aan BNNVARA of in jouw BNNVARA account. Het relatienummer bestaat uit 8 cijfers. Met je relatienummer kun je gemakkelijk een wijziging, zoals een verhuizing of naamswijziging aan ons doorgeven. Je krijgt alleen een relatienummer als je iedere maand/jaar een vast bedrag aan ons overmaakt.

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?
Wil je een verhuizing of bijvoorbeeld een naamswijziging doorgeven? Dit kan eenvoudig in jouw BNNVARA account. Heb je nog geen account, dan kun je die aanmaken op de pagina: www.mijn.bnnvara.nl. Je kan ook contact opnemen met onze afdeling Publieksservice. De contactmogelijkheden staan bovenaan deze pagina.

Is het mogelijk om een acceptgiro te ontvangen?
Het is helaas niet mogelijk om te doneren middels een acceptgiro. Je kan via het online donatieformulier, onder aan deze pagina, geld doneren aan BNNVARA. Je kunt jouw donatie ook overmaken op IBAN NL20RABO0317329375. Vermeld bij de omschrijving duidelijk dat het om een donatie/gift gaat.

Ik ben donateur, kan ik meedoen aan ledenacties?
Onze exclusieve ledenacties gelden alleen voor onze leden. Nog geen lid? Word hier lid en doe direct mee aan de ledenacties.

Hoeveel kan ik minimaal en maximaal doneren?
Je kan minimaal € 1 doneren, er is geen maximaal bedrag. Met een donatie garandeer je aan BNNVARA dat je bevoegd bent om een donatie te doen en dat je, voor zover nodig, instemming hebt van je partner conform artikel 1:88 lid 1 BW (als er sprake is van een bovenmatige donatie).

Zijn jullie ANBI geregistreerd?
BNNVARA staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI moet 90% van haar inzet richten op het algemeen belang. Niet alleen voor BNNVARA is het belangrijk om een ANBI verklaring te hebben, maar ook voor donateurs. Giften of donaties aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de belasting. Lees hier meer over de geldende regels voor belastingaftrek.

Wat doen jullie precies met mijn donatie?
Dankzij jouw donatie kunnen wij nog meer acties opzetten en programma’s maken waarmee we zaken aan de kaak stellen en informatie bieden aan een breed en jong publiek.
Lees het jaarverslag op www.bnnvara.nl/jaaroverzicht.

Wat doen jullie met mijn gegevens?
BNNVARA acht privacybescherming van groot belang. Persoonsgegevens worden daarom met de grootste zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. BNNVARA houdt zich daarbij aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en andere toepasselijke wet- en regelgeving. Zie voor meer informatie: https://www.bnnvara.nl/privacy-en-cookie-statement.

Ja, ik doneer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!