Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ING sluit sommige klanten uit van spoofing-waarschuwing

17 okt 2020

De afgelopen tijd toonde Kassa hoe spoofing-fraude in zijn werk gaat en wat de gevolgen kunnen zijn. Van de gemelde spoofing-slachtoffers is het overgrote deel klant van ING. De waarschuwing vanuit de bank blijkt voor veel mensen te laat of helemaal niet te zijn aangekomen. Wanneer neemt ING haar verantwoordelijkheid?

 

Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

avatar
Ekievits17 okt 2020 - 17:44

Ik (ING klant, vrouw, 52 jaar) ben vorige week ook gebeld door een spoofing crimineel. Het duurde even, maar had op tijd in de gaten, dat ik een fake medewerker aan de telefoon had. Heb t gemeld bij ING en vroeg hen hoe t mogelijk was dat derden aan mijn combinatie Meisjesachternaam, mobiele nummer en ING klant. ING meldde dat men vermoedde dat er persoonsgegevens door andere organisaties worden doorverkocht aan criminelen, ING verdenkt energiemaatschappijen hiervan???? Rare uitspraak want ik ben als crediteur vaak alleen bekend onder mijn mans naam of een combi van mans-en meisjes achternaam. Mijn meisjesachternaam bevat een umlaut en de crimineel sprak specifiek mijn meisjesachternaam zonder Umlaut, die wordt alleen door mij gebruikt wanneer ik vliegtickets boek en betaal met mijn ING creditcard. Dit meldde ik bij ING en zei dat ik t toch mogelijk acht dat zij zelf hun database voor creditcard betalingen niet goed beveiligd hebben! Zij dachten dat dan eerder bij de luchtvaartmaatschappij de hack zou zijn geweest. Rare constatering, daar ING en haar provider blijkbaar ook niet hun eigen telefoonnummer kunnen beveiligen; ik werd immers ook door de crimineel benaderd vanaf een door mijn bekend veilig telefoonnummer. Ik vind t dan ook raar dat ING geen aansprakelijkheid erkent jegens haar slachtoffers, zij heeft immers haar eigen beveiliging niet in orde.

avatar
alfaromeo16418 okt 2020 - 8:23

volgens mijn schendt ING hiermee de zorgplicht van de bank

avatar
Rob Koch19 okt 2020 - 9:55

Spoofing is een term die veel wordt gebruikt in de security-wereld. Een e-mail adres waarvan het afzender-adres door een cybercrimineel is aangepast is een goed voorbeeld van spoofing. Een e-mail lijkt dan bijvoorbeeld van je directeur te komen maar dat blijkt dan niet zo te zijn. Bij die telefoontjes die zogenaamd van de bank komen is er sprake van het misbruik maken van menselijke eigenschappen zoals goedgelovigheid, nieuwsgierigheid, onwetendheid, naïviteit, angst, etc. Dit wordt in de security-wereld ook wel "Social Engineering" genoemd. Bij Social Engineering worden mensen om de tuin geleid of verleid om bijvoorbeeld op een linkje in een e-mail , whatsApp bericht of SMS te klikken. We kennen dit allemaal wel: Phishing. Cybercriminelen gebruiken ook de telefoon om mensen om de tuin te leiden. Het meest bekend is de zogenaamde "Microsoft medewerker" die je belt met de mededeling dat er iets fout is in je computer. Dit soort criminaliteit is een serieus probleem. Sommige mensen (bijv. ouderen) raken onder de indruk als ze worden gebeld door "iemand van de bank". Een slim verhaal dat er in verband met criminele activiteiten op hun bankrekening het saldo snel overgeboekt moet worden naar een andere, veilige rekening is voor deze mensen indrukwekkend met een serieuze kans dat ze erin trappen. Mijn advies aan iedereen: Praat hierover in je familie. Maak iedereen bewust van dit soort risico's. Een bank (of ieder andere officiële instelling) zal nooit telefonisch contact met je opnemen en vragen naar vertrouwelijke informatie. Zeker als er een tijdsdruk wordt opgelegd (je moet snel iets doen) is er reden om direct op te hangen en de bank te bellen.