Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wehkamp gaat retourkosten vragen voor terugsturen artikelen

  •  
20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4615 keer bekeken
  •  
webwinkelen webshop 1127 online bestellen

Wehkamp start op korte termijn met geld vragen voor het terugsturen van artikelen. Het online warenhuis gaat daar 50 eurocent per bestelling voor rekenen, kondigt topman Graham Harris vandaag in het AD.

Een precieze datum is er nog niet, maar volgens Harris is invoering van retourkosten "een kwestie van maanden."

50 eurocent kan nog meer worden

Wehkamp ontvangt naar eigen zeggen veel retourzendingen van klanten. De retourafdeling ontvangt dagelijks 50.000 retourartikelen, aldus Harris.

De webwinkel hoopt dat die stapel kleiner wordt als klanten moeten betalen voor het terugsturen van bestellingen die niet bevallen. Mocht 50 eurocent niet afdoende helpen dan kan dat bedrag nog worden verhoogd, aldus de Wehkamp-CEO.

Aantal retouren soms "shocking"

Volgens Harris zijn de 0,50 euro overigens niet kostendekkend. Een retourartikel verwerken kost Wehkkamp 2 euro. Vooral kleding wordt vaak weer teruggestuurd door klanten, die soms drie of vier kledingstukken bestellen in verschillende maten om zo de juiste maat te vinden. "Het aantal retourartikelen van klanten is soms shocking", aldus de Wehkamp-topman in het AD. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.