Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

"Vliegen binnen Europa wordt tussen de 20 en 50 euro duurder"

  •  
11-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
530 keer bekeken
  •  
vliegen vlucht vliegtuig 1127

Vliegtickets binnen Europa worden door de nieuwe milieumaatregelen van de Europese Unie tussen de 20 euro en 50 euro duurder, meldt De Telegraaf op basis van onderzoek door ABN Amro.

De luchtvaartmaatschappijen waarschuwden al eerder voor de prijsstijgingen die eraan zaten te komen als gevolg van ingrijpende milieumaatregelen die in december werden aangekondigd. 

Europese Unie: Aantal uitstootcertificaten gaat naar beneden

De Europese Unie besloot dat het aantal uitstootcertificaten (ETS) naar beneden gaat. Bovendien moeten luchtvaartmaatschappijen binnen de eurozone meer voor de certificaten gaan betalen.

“Prijzen omhoog door hogere vraag maar lager aanbod”

"De vraag naar vluchten neemt naar verwachting toe, terwijl het aantal uitstootcertificaten af zal nemen. De prijs gaat bij minder aanbod omhoog en tegelijkertijd wordt het aantal gratis certificaten verminderd.”

“Uitgaande van de huidige situatie zorgt dit voor een opslag van 20 tot 50 euro per ticket. De vliegreis Schiphol-Barcelona wordt bijvoorbeeld 47 euro duurder", zegt toerisme-econoom Stef Driessen van ABN Amro tegen de Telegraaf.

Turkije zou als vakantiebestemming aan populariteit kunnen winnen, omdat dit land buiten de EU valt en er niet extra betaald hoeft te worden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.