Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verschraling bankfilialen: Grootste banken sloten dit jaar meer dan honderd locaties

  •  
30-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1669 keer bekeken
  •  
Banken 1127

ABN AMRO, ING en Rabobank sloten dit jaar gezamenlijk 102 filialen waar klanten hun bankzaken konden regelen. Dat schrijft NU.nl, dat cijfers heeft opgevraagd bij de drie grootste banken van Nederland.

ABN AMRO spant de kroon. Aan het begin van 2022 had de financiële instelling nog 77 bankkantoren en aan het eind van dit jaar 27, aldus de nieuwssite. 

Bij ING ging het aantal van 88 naar 57. Rabobank heeft de meeste kantoren, maar sloot er het minst. Rabo ging van 157 naar 136.

Alternatieven voor gesloten filialen

ABN AMRO zegt voor elk kantoor dat sluit drie financiële zorgcoaches in te zetten. ING werkt met servicepunten die in plaatsen komen waar kantoren sluiten. Rabobank werkt met flexibele vestigingen als alternatief voor gesloten kantoren. 

"Reden is afnemend bezoek"

Alle drie de banken laten tegenover NU.nl weten dat het afnemende bezoek van klanten aan de vestigingen, de oorzaak is voor het snoeien in filialen. Geen van de banken wilden aan het nieuwsmedium laten weten hoeveel kantoren er nog zullen gaan sluiten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.