Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Top 10: dit zijn de meest gelezen Kassa-artikelen van 2019

24-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
top10
Traditiegetrouw blikken we elk jaar terug op de meest gelezen artikelen. We zetten de top 10 voor je op een rij!
1. Zo krijg je toegang tot verborgen films en series op Netflix
Veel mensen hebben tegenwoordig een Netflix-abonnement. Je kunt wanneer je maar wilt genieten van het enorme aanbod aan series en films. Maar wist je dat jij een groot deel van die opties niet eens te zien krijgt? Wij leggen je uit hoe je wel toegang kunt krijgen tot alle categorieën. Lees het volledige artikel hier.
2. Consument kan honderden euro's besparen op zorgverzekering. 5 tips!
Het is ook dit jaar weer mogelijk om flink te besparen op je zorgverzekering. Het voordeel kan oplopen tot 500 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Daarbij zijn de premieverschillen van de meest voorkomende combinaties van zorgwensen in kaart gebracht. Lees het hele artikel hier en bekijk de video met tips.
3. Steeds meer bijwerkingen bekend bij maagzuurremmers
Iedereen heeft weleens een oprisping. Maagzuur dat omhoog komt. Om dit te verhelpen zijn er verschillende medicijnen te koop, van hele lichte tot de veel zwaardere maagzuurremmers. Nog steeds wordt er massaal gebruik gemaakt van maagzuurremmers terwijl er steeds meer bijwerkingen bekend worden. Nederland telt zo'n twee miljoen gebruikers van zogeheten protonpompremmers (ppi's), het zwaarste type maagzuurremmers. Het staat op nummer 4 in de top 10 van de meest gebruikte medicijnen. Lees het volledige artikel hier.
4. Gratis ov voor ouderen, hoe zit dat precies?
Gratis reizen voor ouderen is op de meeste plekken in Nederland niet mogelijk. Slechts dertien gemeenten, waaronder Amsterdam en Rotterdam, bieden de ‘service’ aan. Enschede en Nijmegen hebben het gratis reizen voor ouderen juist afgeschaft. Hoe zit het precies met voordelig reizen voor ouderen in het ov? Wij zochten het uit.
5. Tips tegen een stinkende container
Met het warme weer is het heerlijk vertoeven in de achtertuin. Onder het genot van een drankje geniet je van de zon, maar er is één pretbederver: de stinkende afvalbak. We zetten tips voor je op een rij om een stinkende container tegen te gaan! Lees hier alle tips.
6. Hoe verminder je je vaste lasten? 6 tips!
Huur, hypotheek, gas, elektriciteit, water, lokale lasten, telefoon, televisie, internet, verzekeringen, onderwijs, kinderopvang en vervoer. Dit zijn allemaal voorbeelden van vaste lasten die we moeten betalen. Een flink hap uit je inkomen gaat eraan op. Hoe hou je die lasten binnen de perken? Wij zetten zes tips voor je op een rij!
7. Do’s en don’ts: eten opwarmen in de magnetron
De magnetron is een ideaal apparaat om eten en drinken in op te warmen. Naast dat het erg makkelijk is, behoudt het eten ook nog eens de vitamines. Maar is eten opwarmen in de magnetron schadelijk? En wat mag je nou wel en niet opwarmen? Kassa zet het voor je op een rijtje.
8. Feiten en fabels over koolhydraten
Over koolhydraten is veel op het web te lezen, waardoor er ook de nodige fabels de ronde doen. Daarom zetten wij fabels en feiten op een rij, zodat jij met een gerust hart weer (de juiste) koolhydraten kunt eten. Lees er hier alles over.
9. Je gootsteen ontstoppen? Probeer deze 5 manieren!
He, bah? Is je gootsteen verstopt geraakt? Kassa zet vijf manieren op een rij waarmee jij die ontstopping kan verhelpen. Lees alle tips hier.
10. Wat te doen tegen al die ongewenste telefoontjes?
Telemarketing-irritatie. Misschien herken je dat gevoel wel. Kassa ontvangt regelmatig klachten van consumenten die te pas en te onpas gebeld worden door allerlei onbekende nummers. Hoe zit dat? En wat kun je ertegen doen? Kassa deelt 5 tips.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!