Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consument kan honderden euro's besparen op zorgverzekering. 5 tips!

27 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuut
zorgverzekering zorgpolis euro 1127
Het is ook dit jaar weer mogelijk om flink te besparen op je zorgverzekering. Het voordeel kan oplopen tot 500 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Daarbij zijn de premieverschillen van de meest voorkomende combinaties van zorgwensen in kaart gebracht.
De vergelijkingssite constateert grote verschillen in basisverzekeringen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste is 492 euro per jaar. Dat is 66 euro meer dan de huidige prijzen.

Fysio en tandarts populairst

Geld.nl heeft daarnaast de meest gekozen combinaties met aanvullende verzekeringen onder de loep genomen. De meeste mensen kiezen voor een kleine dekking voor fysiotherapie of de tandarts. Bij een verzekering van 9 fystiotherapiebehandelingen of een tandartsverzekering van 250 euro per jaar (75 procent vergoeding) kan 200 tot 300 euro worden bespaard. De maximale besparing bedraagt ruim 500 euro.

In de onderstaande video geeft Amanda Bulthuis van Geld.nl vijf extra tips om te besparen op je zorgverzekering.

Online is goedkoper

Een van de verklaringen voor de grote prijsverschillen zijn de online verzekeringen. Daar moet je veel zelf online regelen, terwijl je meer betaalt voor kantoorpanden en administratie bij niet-online verzekeringen. Volgens de website speelt vrije zorgkeuze ook een rol. Naturapolissen met beperkte zorgkeuze zijn goedkoper dan de restitutiepolissen.

Totaalpakketten

De premieverschillen bij aanvullende verzekeringen ontstaan doordat duurdere verzekeraars gebruik maken van totaalpakketten. Dan betaal je ook voor zorg waar je geen gebruik van maakt, omdat het nu eenmaal onderdeel is van het pakket.

Bron: Geld.nl

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!