Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spaarrente in december omhoog bij ING

theme-icon
Geld
  •  
24-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3146 keer bekeken
  •  
geld besparen euros spaarvarken

Afhankelijk van het saldo per rekening gaat de ING per december de spaarrente verhogen. Alle particuliere klanten van de bank zullen dan 0,25 procent rente ontvangen over een spaarsaldo tot 10.000 euro. Dit betekent volgens ING dat het grootste deel van de spaarders deze rente zal ontvangen over hun gehele saldo. Eerder was dat nog 0 procent rente.

De rente op een spaarrekening met een saldo tussen de 10.000 en 100.000 euro gaat naar 0,15 procent, net als op rekeningen met tussen de 100.000 en 1 miljoen euro. De rente op spaarrekeningen met meer dan een miljoen blijft 0 procent.

De Rabobank kondigde onlangs ook aan per 1 december de variabele rente op spaarrekeningen naar 0,25 procent te verhogen.

Zakelijke klanten

Ook voor zakelijke ING-klanten wordt de rente verhoogd. Met deze stap biedt ING naar eigen zeggen weer positieve rente op de spaarrekening. Banken zijn rentes aan het verhogen nu centrale banken de rentes opvoeren in hun strijd tegen de hoge inflatie. ANP

Thema's:

theme-icon
Geld

Meer over:

ing, spaarrente, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Engelse drop
Engelse drop24 okt. 2022 - 13:18

Heb 2 bankrekeningen bij ING wilde graag op beide rekeningen een spaarrekening openen. Dat lukt mij dus niet 1 gaat wel bij de 2de zegt hij er zit al een spaarrekening aan vast. Ok dan geld overmaken naar de 2de gaat dus niet want je moet eerst een spaarrekening openen. Zelfs de baliemedewerker komt er niet uit ook de helpdesk van de ING niet. Wie weet hoe het moet.

1 Reactie
ingwebcare
ingwebcare25 nov. 2022 - 11:00

Beste Engelse drop, je mag maximaal 2 Oranje Spaarrekeningen hebben, waarvan; - 1 gekoppeld aan een enkele Betaalrekening - 1 gekoppeld aan een en/of Betaalrekening Meer informatie kun je vinden via deze link: https://www.ing.nl/particulier/sparen/sparen-met-variabele-rente/oranje-spaarrekening/index.html Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met onze ING klantenservice via een chat gesprek of telefonisch. We helpen je graag verder. Vriendelijke groet