Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Samsung roept Galaxy Note 7 wereldwijd terug

02-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsung galaxy note 7
Samsung legt de verkoop van de Galaxy Note 7 stil en roept geleverde toestellen terug. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte die stap vrijdag op een persconferentie in Seoul bekend. De stap volgt op berichten dat de batterij van de nieuwe smartphone kan ontploffen. Een paar dagen geleden waren de leveringen naar winkels en telecombedrijven al vertraagd om meer tests te kunnen doen.
Omruilen
Volgens Samsung duurt het zo'n twee weken om de al verkochte toestellen om te ruilen. Het is niet duidelijk of daarna de verkoop van nieuwe toestellen weer van start gaat.
In de brand
Vorige maand kwam de Galaxy Note 7 uit in onder meer thuisland Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Al snel kwamen er foto's en video's van accu's die in de brand waren gevlogen of zelfs ontploft waren. Dit zou gebeuren tijdens het opladen. 
Volgens een medewerker, die anoniem wil blijven, is er maar 0,1 procent kans dat de accu ontploft. Dit was genoeg reden voor de terugroepactie.
Nog niet leverbaar
De Galaxy Note 7 is een grotere, bijgewerkte versie van het topmodel Galaxy S7, die ook met een pennetje te bedienen is. Het toestel werd begin vorige maand geïntroduceerd en was in tien landen te koop. In Nederland was de Note 7 nog niet leverbaar. Wel is Samsung al een reclamecampagne gestart om de telefoon te promoten en was het mogelijk om een bestelling te plaatsen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

wimula
wimula2 sep. 2016 - 17:17

Geen enkele smartphone of laptop heeft een batterij, maar een ACCU!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!