Kassa

Ryanair overweegt de prijs van vliegtickets te verlagen

theme-icon
Geld
  •  
24-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1939 keer bekeken
  •  
ryanair_1127

Budgetmaatschappij Ryanair merkt dat de consument prijsbewuster aan het worden is als gevolg van de inflatie en de gestegen kosten voor levensonderhoud. De Ierse prijsvechter overweegt daarom haar prijzen komende winter wat te verlagen om toch nog alle vliegtuigen goed gevuld te krijgen.

"We willen de vliegtuigen vullen en we zullen de prijs bepalen die daarvoor nodig is", heeft financieel directeur Neil Sorahan gezegd in een toelichting op de kwartaalresultaten. Hij noemde daarom zogeheten 'tariefstimulering' als een mogelijkheid.

"Het is in dit stadium te vroeg om te zeggen waar de prijzen naartoe gaan", voegt Sorahan er ook aan toe.

Ruim 180 miljoen reizigers

Vertraging in de levering van nieuwe Boeing-toestellen zorgt er sowieso al voor dat Ryanair minder hard kan groeien dan gepland. Volgens Ryanair lukt het in het lopende vliegseizoen tot eind maart 2024 waarschijnlijk nog om 183,5 miljoen passagiers te vervoeren, wat neerkomt op 9 procent groei. Eerder mikte Ryanair evenwel op 185 miljoen reizigers.

De in reizigersaantallen grootste luchtvaartmaatschappij van Europa wacht al langer op meerdere nieuwe Boeings van het type 737. Sorahan zei dat hij niet meer zo bezorgd is over de vertragingen als een paar maanden geleden. Boeing zou inmiddels wel verbeteringen laten zien.

Toestellen later geleverd

Dat er recent toch weer extra vertraging is bijgekomen, heeft volgens Sorahan te maken met zaken die niet direct te wijten zijn aan Boeing zelf. Verschillende toestellen die aanvankelijk in april volgend jaar geleverd zouden worden, arriveren nu mogelijk pas in juni 2024. Daardoor heeft Ryanair ook een deel van volgend jaar nog minder capaciteit dan het eigenlijk wilde.

Dat er aan het vliegen op grote schaal de nodige milieutechnische haken en ogen zitten, weerhoudt velen er niet van om in het vliegtuig te stappen. Wat kun je doen als jouw vlucht wordt geannuleerd of omgeboekt? Lees dit artikel en bekijk de bijbehorende reportage over de drukte op Schiphol in 2022:

Bekijk ook:

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

KTj
KTj24 jul. 2023 - 11:10

Waarom maakt BNNVARA reclame voor Ryanair ? De prijzen van Ryanair tickets zijn sowieso zeer relatief. De uiteindelijke prijs die je betaalt (inclusief de reis naar en van het vliegveld, het handbagagekoffertje, de koffer of tas en mogelijke boetes) kan gemakkelijk hoger uitvallen dan de prijs die een serieuze vliegmaatschappij in rekening brengt. Overigens zijn alle vliegreizen nu eigenlijk veel te goedkoop, onder andere omdat er veel minder belasting op wordt geheven dan bijvoorbeeld op treinreizen.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe24 jul. 2023 - 17:32

Dit is gewoon consumentennieuws en geen reclame? Wat is er niet 'serieus' aan deze maatschappij? Inderdaad zijn alle vliegreizen veel te goedkoop. Absurd dat er geen accijns op kerosine zit en dat er geen BTW op vliegtickets zit.