Kassa

Reisbranche moet voor de zomer nog miljoenen uitkeren

  •  
12-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
388 keer bekeken
  •  
vakantiegeld vakantie geld 1127
Er staat momenteel nog 600 tot 650 miljoen euro aan reisvouchers open. Dat melden ANVR en de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Het grootste deel van de vouchers vervalt voor de zomer nog. 73 procent van de geregistreerde vouchers op voucherplatform Checkkie.nl verloopt voor juni 2021. Dit betekent dat er naar schatting voor 438 miljoen euro aan vouchers verloopt, moet worden terugbetaald of omgezet in een nieuwe reis voor de komende zomer.
Een jaar geleden werden de eerste reisrestricties afgekondigd en werden er vouchers voor geboekte reizen uitgegeven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Er is met de reisbranche afgesproken dat deze vouchers een jaar geldig waren en dat deze na een jaar moeten worden terugbetaald of gebruikt kunnen worden voor het boeken van een nieuwe vakantie. Verwacht wordt dat het merendeel van de 600 tot 650 miljoen euro aan vouchers nog voor de zomer moet worden uitgekeerd door reisorganisaties. Kassa besteedde onlangs nog aandacht aan het verlopen van vouchers voor pakketreizen.

Voucherfonds

Checkkie.nl verwacht dat de reisorganisaties het Voucherfonds van de overheid nodig hebben om voldoende liquiditeit te hebben om dit geld aan reizigers te kunnen uitkeren. Echter, dit fonds, waar al enkele maanden over wordt gesproken, moet nog worden goedgekeurd door zowel de Tweede Kamer als de Europese Unie.

Nog geen geld terug voor je geannuleerde reis?

Op dit moment kan een reiziger, als een voucher verloopt en hij of zij nog geen geld terug heeft gekregen, zich binnen twee maanden na het verlopen van een voucher melden bij de SGR. Dan kan deze organisatie ervoor zorgen dat de voucher gedekt blijkt. Doe je dit niet binnen twee maanden? Dan is de kans aanwezig dat je je geld niet terugkrijgt indien een reisorganisatie failliet gaat. Nieuw uitgekeerde vouchers vallen niet meer onder de garantie van de SGR.
Bron: Checkkie.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Marianne vrolijk
Marianne vrolijk14 mrt. 2021 - 10:25

Mijn voucher verloopt 18 maart as. Nu bericht van Stip/corendon dat ze niet kunnen uitbetalen. Wat moet ik doen om mijn €1600,00 terug te krijgen. Heb ook al bericht je gestuurd naar SGR MET VRIENDELIJKE GROET MARIANNE VROLIJK

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!