Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep: Heb je vragen over corona en reizen naar het buitenland?

25 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
corona virus 1127
Het coronavirus houdt de gemoederen bezig. Niet alleen in China is het virus actief. Inmiddels zijn er uitbraken in onder andere Zuid-Korea, Italië en op Tenerife.
Heb jij een vraag over corona en reizen naar het buitenland? Heb je een vakantie gepland? Wil je weten of je kunt annuleren? Mail jouw specifieke vraag over corona naar kassa@bnnvara.nl. Vergeet vooral niet je telefoonnummer erbij te vermelden, zodat we jou eventueel kunnen contacteren.
Alvast dank voor jouw vraag!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

barta
barta18 mrt 2020 - 10:49

Ik heb een pakketreis geboekt naar west Amerika voor 26 mei. Hoe zit het met de terugbetaling als de reisorganisator annuleert en hoe zit het met de vergoeding als ik annuleer. Het gaat om een kleine €3000

Reiziger01
Reiziger0126 feb 2020 - 14:42

Wij reizen op de bonnefooi en hebben daarom voor dat Coronavirus uitbrak c.q. bekend was een vlucht geboekt en betaald voor 27 nov. 2020 - 6 jan. 2021.Hebben wel een doorlopende reisverzekering met werelddekking. Als wij dan niet kunnen vliegen, dan lijkt het toch v.d. hand liggend dat je dat gaat claimen bij de reisverzekering.Nu zegt de reisverzekering 'dat het Coronavirus valt niet onder uw verzekering.  Het had wel onder de dekking gevallen als u terrorisme en natuurrampen had meeverzekerd'. Ik vind die redenering erg krom. Nu is mijn vraag klopt de redenering wel en wat ik nu nog doen?

nicohoefnagels
nicohoefnagels26 feb 2020 - 11:49

Reis privé. Vlucht en hotel geboekt en betaald voor 5 mrt-12 mrt. Hoe kan ik indien geen doorgang ivm virus mijn geld terug krijgen.heb wel doorlopende reisverzekering.