Kassa

Netflix-abonnement delen? Dat wordt vanaf volgende week écht duurder

theme-icon
Geld
  •  
24-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
13332 keer bekeken
  •  
netflix tv 1127

Vanaf volgende week dinsdag kunnen Nederlandse abonnees van Netflix een e-mail verwachten van de streamingdienst. Er wordt hierin vermeld dat zij hun account niet langer met mensen mogen delen buiten hun huishouden. Willen zij dat wel, dan moeten ze meer betalen.

Netflix had al langer plannen om het delen van accounts aan banden te leggen om zo meer inkomsten te genereren.

Abonnement delen? Dat kost 3,99 euro extra

In de mail aan klanten biedt Netflix de mogelijkheid om apparaten die buiten het huishouden worden gebruikt te verwijderen van het account. Als gebruikers toch een account willen delen met iemand buitenshuis, kunnen ze overwegen de persoon toe te voegen aan het abonnement. Daar staat een meerprijs van 3,99 euro tegenover.

Ook kunnen abonnees overwegen een ander abonnement te nemen dat zij wel mogen delen met anderen.

Netflix verloor 1 miljoen gebruikers in Spanje

Ook in andere landen kunnen abonnees een e-mail verwachten. Spanje was een van de eerste landen waar Netflix dit beleid doorvoerde, waardoor Spaanse abonnees al sinds februari meer betalen. Marktonderzoeker Kantar meldde een maand geleden nog dat het streamingplatform in de eerste drie maanden van dit jaar ruim 1 miljoen gebruikers is verloren als gevolg daarvan.

"Kortstondige dip"

Netflix gaf eerder al aan, bij de publicatie van de kwartaalcijfers, een "annuleringsreactie" te merken op het nieuwe beleid. Het streamingplatform nam die waar op alle markten waar het delen van inloggegevens voortaan meer geld gaat kosten. Naast Spanje zijn dat onder meer Portugal, Canada en Nieuw-Zeeland. Maar Netflix gaat ervan uit dat het gaat om een kortstondige dip en dat gebruikers die eerder niet betaalden zich uiteindelijk zullen melden voor een betaald abonnement. ANP

Thema's:

theme-icon
Geld
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

R. de Souverein
R. de Souverein24 mei 2023 - 19:50

Ze maken bijna 80% winst maar dat is blijkbaar niet genoeg. Ronduit gierig, maar 'what else is new'? Ik vraag me trouwens wel af hoe ze dat hard kunnen maken of een account gedeeld wordt. IP adressen zijn geen woonadressen en die koppeling hoort sowieso niet gemaakt te worden. Dat men maar gewoon stopt met netflix. Ze hebben sowieso voor een groot deel televisie verziekt door te komen met "seizoenen" wat eigenlijk niet meer is dan een paar afleveringen ontzettend opgerekt en dat wordt nu op te veel plaatsen nageaapt. Lekker goedkoop natuurlijk al die meuk die vroeger eruit ge-edit werd nu gewoon te publiceren om maar 'tijdslots' te vullen.

Beps
Beps24 mei 2023 - 13:03

Dan moet de eigenaar van dat account maar zo af en toe op de andere account(s) inloggen op eigen adres en op alle andere adressen. Misschien helpt het.

Gert Moes
Gert Moes24 mei 2023 - 12:55

Geld, geld, geld pffff

NatureTravel
NatureTravel24 mei 2023 - 12:29

Ik snap het wel van Netflix. Wij geven toegang tot ons account om een ander wat Euro's te besparen, en zij lopen die inkomsten mis. Als je je aan de voorwaarden houdt, dan is er niets aan de hand. Deel je je account wel en dreig je nu jezelf om op te zeggen, dan zou je even achter je oren moeten krabbelen.

a.coolen
a.coolen24 mei 2023 - 10:41

Ja, nooit genoeg hè. Ik denk dat ze zichzelf in de voet schieten.

Regenboog46
Regenboog4624 mei 2023 - 10:30

Wij zijn in de zomermaanden regelmatig in de caravan. Hoe wordt dat dan gezien? Dan kijken we soms ook via de laptop of tv.

1 Reactie
NatureTravel
NatureTravel24 mei 2023 - 12:32

In principe is er dan niets aan de hand. Het gaat vooral om gebruikers buiten het gezin die zelden of nooit kijken op het thuisadres van het gezin.

missgoogle
missgoogle24 mei 2023 - 10:14

Als iemand een paar weken in iemand anders' huis logeert en daar inlogt op Netflix, geldt dat dan ook als abonnement delen? Kan de meerprijs ook per maand geldig zijn?