Kassa

Let op vakantie op bij kleine elektrische voertuigen

  •  
12-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
elektrisch skateboard 930
In het buitenland lopen gebruikers van kleine elektrische voertuigen, zoals stepjes, mini-trikes en monowheels, grote risico's. Hier mogen deze apparaten niet op de openbare weg rijden.
Als bestuurders een ongeval veroorzaken, dienen ze zelf de kosten te betalen, waarschuwt het Verbond van Verzekeraars in De Telegraaf. In het buitenland zijn dergelijke voertuigen vaak wel legaal.

Niet op de hoogte van de regels

Ook slaat Veilig Verkeer Nederland (VVN) alarm, omdat ouders vaak niet op de hoogte zijn van de regelgeving in het buitenland voor het speelgoed dat ze voor hun kinderen kopen. Uit onderzoek van de veiligheidsclub blijkt dat meer dan de helft niet op de hoogte is dat lichte elektrische voertuigen hier verboden zijn.

Boetes in het buitenland

Oneigenlijk gebruik van e-voertuigen kan je een boete van 380 euro opleveren. "Bovendien loop je de kans dat het voertuig in beslag genomen wordt. De officier van justitie bepaalt wat ermee gebeurt", aldus het OM.
Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Tim Hansen
Tim Hansen26 sep. 2019 - 11:06

Klopt deze informatie? Volgens mij zijn de regels in Nederland juist veel strenger. Neem bijvoorbeeld Frankrijk, daar kun je prima met e-steps of andere voertuigen rijden, je riskeert alleen een boete als je op de stoep rijdt:  https://elektrischestep.org/boete/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!