Kassa

Energiereus Eneco begint met dynamische energiecontracten

theme-icon
Geld
  •  
04-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4282 keer bekeken
  •  
energierekening 1127 energiecontract thermostaat

Energie Eneco start met het aanbieden van dynamische contracten voor haar klanten, dat schrijft de Telegraaf. Hierbij wisselen de stroomtarieven per uur en voor aardgas is er dagelijks een andere prijs te verkrijgen. Een batterijauto gaat via een app automatisch laden op het meest voordelige moment.

Eneco, met ruim twee miljoen klanten, stapt voor Essent en Vattenfall in een markt waar al start-ups met 'dag vooruit-prijzen' actief zijn. Het dynamische contract komt naast de bestaande variabele en vaste contracten bij Eneco.

Risico nemen

"Onder invloed van de energiecrisis zagen we dat veel klanten behoefte aan zekerheid hadden. Maar een deel wil met die prijs meebewegen en meer risico nemen", zegt Selina Thurer, hoofd klantenorganisatie bij het Rotterdamse energiebedrijf. Uit onderzoek bleek dat ruim 3 procent van de klanten een dynamisch contract wil.

Niet voor iedereen

Met de dynamische prijs, die een dag vooraf is te zien, kunnen huishoudens vooruit plannen wanneer zij precies het goedkoopst stroom en gas kunnen verbruiken. Een twintigtal energie-aanbieders heeft inmiddels een vergunning van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt om zo energie aan klanten te leveren. De waakhond waarschuwt geïnteresseerden dat de dag- en uurprijzen, zoals tijdens de Russische invasie van Oekraïne, ook extreem hoog kunnen uitpakken. "Dit is niet voor iedereen, je kunt goed op de prijs inspelen, realiseer je ook dat er een risico aan zit", zegt Selina Thurer, hoofd klantenorganisatie bij het Rotterdamse energiebedrijf.

Bron: Telegraaf/ANP

Thema's:

theme-icon
Geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Okiedokie
Okiedokie5 sep. 2023 - 13:36

Eneco gebruik aan stroom 1100 kwatt en aan gas 100 kub( waarvan het meeste in de winter) is het dan rendabel.

Maverick49
Maverick494 sep. 2023 - 11:18

Leuk hoor zo'n dynamisch contract. Maar als je maar 1 keer in de week de wasmachine gebruikt, 1 keer in de week de vaatwasser gebruikt en geen elektrische auto hebt, zie ik geen meerwaarde van zo'n contract. Ook natuurlijk voor aardgas is het flauwekul. Als ik het koud heb zullen andere mensen dat ook hebben. Dus hoge gasprijzen. Zomers heb ik zelden de verwarming aan. Dus waarschijnlijk lage gasprijzen. Ik heb er niet zoveel aan. Maar.. ik spreek voor mezelf...

.aagje
.aagje4 sep. 2023 - 9:31

Het leven bestaat al zoveel uit plannen nu nog meer plannen en dat op het weer waar echt niet op te plannen valt . Lang leve de energie mij.en die aan de touwtjes trekken .

wim koelewijn
wim koelewijn4 sep. 2023 - 8:48

Addertjes ????????????

Engelse drop
Engelse drop4 sep. 2023 - 8:36

Ben al 40 jaar bij Eneco zij moeten aan mijn verbruik toch wel kunnen zien op dat dynamische tarief lonend is voor mij ???